mandag 27. desember 2010

3. JULEDAGSK(A)OS


27. desember; dagen da alle går amok. Unyttige ting skal byttes til nyttige, fars 7 (av 9) slips skal byttes i et par skjorter, batterier må kjøpes inn til diverse batteridrevne dibbedutter man fikk til jul og der batterier IKKE fulgte med, litt mat må fylles på *Hallo! Der er faktisk en kvart ledig hylle i kjøleskapet!!!* osv. osv. Listene er lange. Hos veldig, veldig mange. Og ALLE må gjøre disse ærendene 3. juledag. Samtidig...


Det er nesten som om man skulle tro at alle disse tusener på tusener av mennesker har avtalt seg i mellom at kjører vi hjemmefra - KOM AN IGJEN!!! Resultat: Det dannes milevis - i hvert fall kilometervis - med bilkøer, folk som står inne på Living står egentlig i byttekø hos XXL (det er bare at det er så ekstremt mange som har noe å bytte hos XXL, så køen går fra XXL, tvers over korridoren og helt inn til Living), far svetter og banner høylydt, mor peser (og banner innvendig), ungene skriker og det er et sant lite helvete. For å bruke et ujulete ord. Beklager språkbruken, men finner ikke et ord som dekker det bedre....

Sittelapp i reinsdyrskinn, fra LIVING (249,-)

Halve Danden-familien dristet seg ut i formiddag. Til tross for at ørten røde varsellamper blinket og lyste det de var gode for, og flyalarmen ulte i det fjerne.

Sittelapp i reinsdyrskinn, fra LIVING (249,-)

Først gikk turen til Haugesund sentrum - noe som egentlig var en rett så behagelig liten affære. Passe med folk, serviceinnstilt butikkbetjening og en forholdsvis tålmodig mann. I løpet av denne runden fikk jeg byttet inn et par bøker i en og samme butikk - enda INGEN av bøkene egentlig var kjøpt der!! Det kaller jeg service! To bøker ble som ved et trylleslag til tre, og disse ligger i nattbordskuffen min og venter på at jeg skal bli ferdig med den jeg leser for øyeblikket.

Bok 1: "Barnepiken" av Kathryn Stockett


Bok 3: "Salvadoreña" av Cecilia Samartin

Jeg fikk også kjøpt mer garn for å strikke en lue til Mannen og en lue til meg selv + skaffet meg mer hvitt moulinégarn til hardangerbunaden jeg fortsatt broderer på. *STØNN* (For de av dere som husker noen innlegg tilbake, så holder jeg på med fangbåndene til Hardangerdrakten min. Jeg er gruuuuuuelig lei, men nå skal jeg sette inn støtet, så jeg får dem ferdig brodert og montert før podens konfirmasjon i mai. Det SKAL jeg klare!!! Må bare strikke et par luer først...)

I tillegg var jeg innom INMARI - min favorittbutikk i sentrum. Hadde et gavekort jeg fikk av Eldsteprinsessa til jul, og jeg har hørt at gavekort kan råtne hvis de ligger for lenge - så her var der ingen tid å miste!! ;o) Denne gang falt valget på denne flotte ramma:

Denne ramma er til forveksling lik en del rammer laget av tre fra orkanene i Sør-Afrika - bare til en mye hyggeligere pris; 178,- 

Apropos gavekort, så fikk Mannen og jeg gavekort på Living til jul. Vi (jeg) hadde oppgitt dette som ett av ønskene, slik at vi kunne kjøpe inn diverse stash til pergolaen vår. Hadde ikke tenkt å gå innom Living i dag, men vips!, så hadde vi (jeg) klart å svi av 1.100,-. Ganske lett, egentlig! Men noen hindringer var der på veien; Mannen begynte å få lavt blodsukker (ALARM! ALARM!!!), så han var sur som 10 potter. Slike problem må bare ses på som utfordringer, og jeg klarte å hoppe over alle hindringene og gjennomføre oppdraget. Puh!Putene til høyre i sofaen kjøpte vi også på Living - kun 49,- pr. stk. Jeg skal tilbake i morgen den dag for å kjøpe et par-tre puter til. :o)


Dermed fikk jeg endelig stashet pergolaen vår, slik at vi kan - om vi orker - sitte der ute og kose oss i vinterkulden. (Kjøpte også 4 mørkebrune pelspledd på Living (à kr. 199,-) for å forbedre komforten.)


Det er fortsatt litt glissent i vinterpergolaen vår, men det er en meget god begynnelse, synes du ikke? Resten får komme etterhvert.

I overmorgen drar vi ut til Røvær igjen. Kan ikke tenke meg et bedre sted å ønske et nytt år velkommen! Ha en fortsatt fin romjul og nyt siste rest av 2010.

Ønsker deg og dine et fantastisk 2011!