fredag 18. juni 2010

FLY WITH ME!

Nå har jeg nettopp skjønt hvordan man får lagt ut sanger på bloggen, og da MÅTTE jeg, straks og med en gang, legge ut en av sangene fra "Så som i himmelen". Den lune, vakre, morsomme og gripende svenske filmen som er opphavet til navnet på bloggen min. Musikken er absolutt med på å sette sitt preg på filmen, (filmmusikk er ofte det...) og der er mye vakkert å hente derfra. Den aller mest kjente er vel "Gabriellas Sång", men jeg har faktisk valgt å blogge om en annen sang jeg også liker veldig, veldig godt. Den heter "Fly with me".


I disse streiketider blir vel tittelen på denne sangen nesten en sarkastisk blødme (eh... hvor dukket det uttrykket opp fra, liksom? Joda, jeg fant på det nettopp nu, kjære leser. Til ære for deg!)? Den fortsatt pågående vekterstreiken ser ut til å sette en kraftig stopper for mange som hadde planer om å reise sydover i helgen. Om ikke en stopper, så fungerer den i hvert fall som et kraftig trekk i håndbrekken... Unner alle å få nyte velfortjente, late fridager i langt varmere strøk enn her hjemme. Ikke at det skal så mye til for å utkonkurrere våre temperaturer, for her har det vel på det jevne vært 10 grader de siste ukene. Ok, da, noen unntak innimellom, men de som påstår at sommeren er kommet, foruten på kalenderen, lyver og får lang, lang Pinocchio-nese -og det er IKKE kledelig!

Jeg håper noen snart trekker ut proppen i vekterstreikekummen, slik at hele suppa forsvinner ned gjennom avløpsrøret og ut i det store søppelhavet. Der kan de sitte på en flåte og streike så mye de vil, mens de synger en streikesang sammen med Karius og Baktus...  (Kjenner jeg har munnen full med diverse annet jeg kunne tenkt meg å si om streik generelt sett, men velger å la være. Noen ganger er det ok og til og med veldig bra å ytre sine meninger, andre ganger kan det være klokest å holde kjeft. Akkurat nå velger jeg det siste.)


Kanskje sangen "Fly with me", fra min filmmuse "Så som i himmelen", likevel kan være en bitteliten trøst for noen? I denne videoen får dere også noen smakebiter fra filmen. Den er virkelig, virkelig vakker - både sangen og filmen!


Kinosuksessen om dirigenten som vender tilbake til sitt barndomshjem i den lille svenske bygda, ble nominert til Oscar for beste utenlandske film. I den mannlige hovedrollen, som dirigent, finner vi Michael Nyqvist. Frida Hallgren spiller Lena og  er filmens kvinnelige hovedrolleinnehaver.


Likte du "Änglagård"? Da vil du ELSKE "Så som i himmelen" - jeg lover! Har du ikke sett den, gå og kjøp den! Det er en film som må eies, ikke leies. En gang er ikke nok, nemlig. Det blir litt som "Dirty Dancing" som man bare MÅ se igjen og igjen og igjen og igjen....

onsdag 16. juni 2010

UTE, INNE, STRIKKEPINNE...(Bildet er hentet fra www.wakeupnorway.com)
Nye møbler til stua? Eller til hagen/ uteplassen? For noen uker siden var min mann og jeg på jakt etter plastrottingmøbler til terrassen. To timer etter at vi optimistiske forlot vår lune hule, kom jegerne hjem uten bytte - kun med hver vår sure geip.. Det som var billig, ville vi ikke hatt om de kastet etter oss, og det vi likte, var veldig dyrt.... Ønsket om noe som var fint, men også hadde en overkommelig pris lot seg tydeligvis ikke forene.

Min mann er av den sta sorten, og akkurat i dette tilfellet må jeg vel nesten si "Heldigvis!". Han satte seg ned foran pc'en, hvor han etter litt surfing kom over nettsiden til Wakeupnorway. Her kan man enkelt sette sammen møblene man vil ha. Man "drar inn" ett og ett element i et meeeeget enkelt tegneprogram (dette klarer til og med far!), og prisen kommer opp etter hvert (dette liker far). Blir det for dyrt, så setter man bare møblene fint tilbake... M.a.o.: Full kontroll! (Dette liker både far og mor!)
Møblene vi valgte kommer med lyse putetrekk. Lekkert. Stilig. Rent.... Eh....RENT??! Rewind, please! "Rent" blir vel neppe adjektivet man først griper til etter at våre fire barn har inntatt herligheten noen ganger, naboene har vært på hyggelige rødvinskvelder og familie har spist kake og drukket kaffe i den. Derfor: Vi bestilte ekstratrekk til samtlige puter. SJAKKTREKK!

"Coffee" var fargen vi valgte til ekstratrekkene. (Bildet er fra nettsiden.)

Det endte altså med at vi bestilte. Etter en laaaang handletur, både reell og "virtuell", var både kongen og dronningen sjakkmatt - men veldig fornøyde! Så nå er det bare å smøre seg med solkrem og tålmodighet. Leveringstiden var litt lang, men den som venter på noe godt, osv...... Jeg anbefaler dere å ta en titt på denne siden!


mandag 14. juni 2010

"VÅRT SOMMERPARADIS": KAPITTEL 1 - LITT OM ØYA RØVÆR
Her begynner eventyret. Eventyret om Røvær, den lille øya som ligger bare drøye 20 min. med båt fra Haugesund. Røvær, som altså ble stedet hvor vi fant vårt sommerparadis for snart 4,5 år siden.

"Røværfjord" frakter deg trygt mellom Haugesund og Røvær.Er det ordentlig ruskevær, blir båten innstilt, går den, så er det fordi det erfarne mannskapet mener det er forsvarlig - og det er betryggende å tenke på om man skulle bli litt redd!


En viktig årsak til at jeg skaffet meg denne bloggen, var å dele med andre det vi har fått, og etter hvert skapt oss, der ute i havgapet. Når jeg tenker på huset vårt, naturen, folkene, ja, selve stemningen der ute, er det med en viss ærefrykt jeg nå begynner på historien. Litt redd for at jeg ikke skal klare å formidle alt, slik at du som leser får et innblikk i hvor stort dette er for meg, min mann og våre fire barn. Men jeg prøver!

5. januar 2006 ble vi altså lykkelige eiere av et hus fra 1950. At vi havnet på Røvær var egentlig bare tilfeldigheter. Kriteriene var at det ikke skulle koste for mye, men heller ikke ta for lang tid å komme seg til. Vi var og kikket en del steder i Haugesunds omegn, men ingen av kandidatene var aktuelle; enten var stedet fantastisk, men hytta bare til å jevne med grunnen, eller så var hytta bra, men beliggenheten "in the middle of nowhere". Først da vi hadde vært på visning på Røvær, en kald, mørk og forblåst vinterkveld, ble vi solgt! Amor hadde truffet oss begge midt i hjertet: Dette kunne helt klart bli vårt Paradis; dette huset, på denne øya - Røvær! Fascinerende i uvær og helt ubeskrivelig idyllisk i finvær.

Jeg får en ordentlig "Saltkråkan"-feeling der ute på flotte sommerdager; måkeskrik, sjø, barn som fisker, kjører båt og bader, en liten landhandel nede på kaien, et sjøhus som både er et vandrehjem, en kafé og et leirsted for Haugesunds 6. klassinger, et hotell med utallige arrangementer, store jorder, strender, ja, kort sagt, øya har ALT! Og samtidig kan man finne det "ingenting" man gjerne søker når man vil komme seg vekk fra byens mas, kjas og larm. Helt fantastisk!!Over:
"Hiltahuset" er Røværs eldste hus. Fantastisk sjarmerende med sine lave, skeive vegger, flotte, gamle dører og vinduer som sikkert mangt et barn har tittet både inn og ut gjennom.

Bilder fra en liten rundtur på øya:
Det er jo ikke rart man faller pladask for et sted der man finner så mye vakkert? De gangene jeg tar meg en rusletur, farer tankene lett til mer svunne tider, og jeg føler det som om jeg er midt i en gammel slektsroman.... 

Slik så huset ut da vi kjøpte det:
I neste kapittel begynner "rundturen" inne i huset! Håper du blir med videre?

Ønsker du i mellomtiden å finne ut mer om Røvær, kan du besøke Røværs nettside.

EN HERLIG HELG!

Når fredagen kommer er jeg alltid klar som en hel eggekartong - og fredagen kommer alltid helt, helt i tide! Er det ikke utrolig flaks? Når man tror man ikke kan klare en eneste dag til på jobb, så kommer fredagen som en forløsende engel og befrir deg fra alle daglige og ukentlige plikter, og legger sine beskyttende vinger rundt deg. Løfter deg opp og befrir deg fra stress og mas. Ikke alle helger er like avslappende (jeg har en tendens til å fylle alle tomrom med diverse begivenheter...), men ååå, så deilige likevel!!

Denne helgen har vært både innholdsrik og avslappende. I går brukte vi dagen til støvtørking, vasking og forberedelse til kveldens begivenhet; middagsbesøk med gode venner! Alltid kjekt! Far i huset hadde som vanlig oppgaven med å lage maten, mens undertegnede tok seg av støvtørking og pynting av bord. Til tross for at jeg ikke har NOE rosa i stua fra før av, ble det, av en eller annen grunn, lys rosa som ble bordets temafarge. Kanskje fordi fargen representerer sommer og romantikk? Så da lot jeg helhet være helhet og ga meg løssluppenheten i vold.. ;o) Her er noen detaljbilder av bordet:


Øverst til venstre: Serviettbrettingen er meget enkel, men er etter hvert blitt min signatur. Man bretter ut hele servietten med baksiden opp, begynner med ett av hjørnene og ruller til hele servietten er blitt en rull. Så bretter man denne ikke helt i to (den ene snippen skal være lavere nede enn den andre) og legger bestikket nedi den laveste av dem. Voila!
Øverst til høyre: Litt vann i bunnen av glasset med en blomst oppi, kulelys på toppen. Enkelt, men pent!
Nederst: Blankt glass og hvitt toner det hele litt ned. For mye rosa hadde blitt litt vel søtt, etter min mening. Og som sagt, rosa finnes ikke noen andre steder i stua, så....

O, SALIGE SØNDAG!
I dag sov vi leeeenge. Da vi omsider hadde fått på oss klær og fylt opp magene med en heller enkel søndagsfrokost, dro vi til et nydelig sted som heter Skudeneshavn. For de som aldri har vært der: Dette stedet er utrolig idyllisk - ordentlig sørlandsstemning; med gamle, hvite hus, bittesmå kaféer, fantastisk sjarmerende hager og båtliv. Temperaturen kunne helt klart vært høyere, men det var nå ikke kaldere enn at vi alle fortærte hver vår is. Vår yngste datter Lea (6 1/2 år) syntes det var deilig å spise isen inne på en sjarmerende, liten kafé, i en god og myk sofa.

Alle som har barn vet at det fra tid til annen kommer mangt et gullkorn fra små munner. Lea hadde følgende kommentar til sin far i går, da han skulle vaske av bordet etter middagen: "Pappa, hvorfor sier du at du skal tørke av bordet, når du egentlig gjør det våtere?" Et godt spørsmål i grunnen!! :-)