fredag 4. juni 2010

LILLA OG ROLIG

Ja, så er kjøkkenet ferdig! I hvert fall såpass ferdig at dere kan få se. Litt "glissent" her og der, men så er vi ikke akkurat maksimalister, min mann og jeg. Hjemme har vi en stil som heller mot det minimalistiske, mens på Røvær kan vi ta ut en helt annen side. Der har vi en stil som er en blanding av fransk landstil og svensk sommerhus. Noe deromkring. Men, altså, nå er det kjøkkenet hjemme det handler om!

Slik så kjøkkenet ut etter forrige oppussing - for 6 år siden (beklager dårlig billedkvalitet. Jeg er nok ingen fotograf..):


Tips fra bildet til venstre: Mellom over- og underskap monterte vi en plate av herdet glass for å beskytte veggen og lette renholdet. Pleksiglass ble ikke anbefalt, da det fort blir ripete.

Tips fra bildet til høyre: Taklampene over bordet kjøpte vi på IKEA. Opprinnelig var de "kledd" med tynn, tynn kryssfiner. Ikke særlig pent. Jeg shinet dem opp ved å kjøpe litt voksduk som jeg brukte rundt lampene i stedet. Helt "nye" lamper for en 10'er!! (Som jeg har nevnt; innimellom er jeg veldig god på gjenbruk!:o))

KJØKKENET NÅ

Å ha en stooooor søppelbøtte på kjøkkenet er fantastisk! Sparer oss for en del turer ut med søpla... :-) Denne er fra Vipp og rommer hele 30L!!
Bildet til høyre:
Denne "3-delte" skålen fra Illums Bolighus har jeg fått masse skryt for. Her kan man f.eks. ha chips i den største delen, dipp i en av de to mindre delene og smågodt i den siste delen. Genialt?

Til venstre: Syntes lyssettingen på bildet ble så kult, så jeg tok det med av den grunn! Min uhøytidelige tittel på det er "Skål ved lysfontene"

Til høyre: Denne lilla "kvistskålen" kjøpte vi hos Bolia i Stavanger for snart 2 mnd. siden. Bolia har mye kult, og langt fra alt er dyrt. Men de har sorten... ;o)

Lilla og gult - en dristig, men velfungerende kombinasjon, er MIN mening!
tirsdag 1. juni 2010

MEKK DIN EGEN BOKYLLE!


For en tid tilbake var vi på jakt etter en enkel, stilren og hvit bokhylle, som ikke var for dyp. Vi var på IKEA i Stavanger, og regnet jo med å finne noe der, men faktisk var det ingen av de ferdige bokhyllemodulene som innfridde kravet vårt om 30cm maks dybde.

Etter en drøy times tråling på IKEA, kom undertegnede på noe genialt (det gjelder å ta vare på de gylne øyeblikkene!); Hvorfor ikke bruke enkle hyller og montere disse sammen?

Resultatet ser du på bildet. Bokhylla er satt sammen av IKEAs LACK-hyller; 3 av de lengste og 8 av de korteste (disse er satt på høykant, som ende- og skillevegger). Som dere ser, valgte vi å la den ene enden være åpen, for at den ikke skulle se altfor stram ut.

Vi ble kjempefornøyde, og kanskje kan noen få bruk for tipset?

FRA LIME TIL LILLA!

Kjøkkenet er under oppussing. Dvs. egentlig er det nesten ferdig, men det jobbes fortsatt i skrivende stund. Min mann står på kjøkkenbenken og småbanner og sliter med å få festet vår nye kjøkkenvifte. Jeg har funnet ut at det er best å la ham i fred, så derfor benytter jeg sjansen til å blogge.

Vi har ikke byttet innredning, men "bare" tapetsert, malt de veggene som ikke er blitt kledd med ny tapet, malt tak og lister og kjøpt litt nytt "stash". Bl.a. ny vifte. "Vi" = "min mann". Bortsett fra kjøp av nye pynteting. Når vi pusser opp, er det ALLTID min jobb! Har litt mer stash som skal kjøpes, må rydde og "årne" litt mer, og sååå skal jeg legge ut "før-og-nå"-bilder! Men før bildene kommer, kan jeg i hvert fall fortelle at vi bytter farge på kjøkkenet - fra lime til lilla! Lime er en sommerslig og glad farge, men etter nesten seks år med sommer og glede, var vi klar for å roe oss litt ned... Her er det nye tapetet:

De limefargede accessoirene vi hadde tidligere er blitt dedikert til en kollega av meg som "samler på grønt". Da ble hun glad, fordi hun plutselig hadde noen nye ting, og jeg ble minst like glad for å bli kvitt noe som, mest sannsynlig, hadde blitt kastet.... Ja, vi lever dessverre i en bruk-og-kast-verden, og jeg skal ikke gjøre meg bedre enn jeg er. Jeg er nok en "kaster".... Innimellom er jeg flink til å kjøre klær og ting til Fretex eller andre steder, men ikke alltid.

Derimot hender det rett som det er at jeg er god på gjenbruk; gi gamle ting forlenget levetid ved å f.eks. å gi dem et malingsstrøk o.l. Har gjort dette med mye av interiøret på Røvær - men det kommer jeg tilbake til i fremtidige innlegg. I forbindelse med kjøkkenoppussingen, har jeg planer om å fikse på et veggur, slik at det kan brukes videre. Vi pusset opp soverommet hjemme i vår, og der brukte vi en tapet som kan matche vår nye kjøkkentapet. Planen er å bruke rester av soveromstapetet på klokkens urskive. Jeg tror det kan bli bra!


Avslutningsvis vil jeg vise dere vår nye kjøkkenlampe som jeg fant på Living i dag. Etter min mening veldig kul, fordi den var så enkel og nøytral i både form og farge. I den grad en lampe med en diameter på 50cm kan kalles "nøytral"... Bildet er fra Livings nettside, http://www.living.no/. Har funnet mye flott på Living i årenes løp, og som oftest er prisene til å leve med. Jeg DIGGER denne lampen!!! Og har klart å shoppe meg happy i dag også. ;-)

På bildet ser den kanskje litt grå ut, men den er hvit. Skjermen er av metall.

"Kalott" pendel fra Living,, Ø50cm H:25cm (tilbudspris i disse dager: 899,-)

mandag 31. mai 2010

DAGENS FANGST

Nei, jeg har ikke vært på Røvær og fisket, men på Amanda-senteret og shoppet! En av mine hobbyer som jeg, etter min mening, får pleiet altfor lite. Men i dag har jeg gjort noen varp, og jeg deler dem gjerne med dere! :o)

Det jeg skulle på Amanda for å finne meg, var en kjole. En lys, lett kjole som simpelthen skriker "SOMMER!". Passe pynta og passe casual. Begge svigerinnene mine hadde kjøpt hvert sitt eksemplar av en og samme kjole på Kappahl for en liten uke siden, og meningen var at jeg også skulle kjøpe en slik. Hvorfor være kreativ og bruke lang tid på å finne noe, når andre har gjort det for deg? Men det var noe med hvor mine edlere fordeler var plassert som ikke harmonerte helt med fasongen på kjolen. Den ble i hvert fall ingen hit for min del. Derimot rasket jeg med meg 10-15 andre plagg inn i prøverommet og endte opp med denne drømmen av en kjole. JEG ble veldig fornøyd og gleder meg til å bruke den på en fest vi skal på den 19. juni.

   Kjole fra Kappahl (499,-)


Blant de mange plaggene jeg hadde med meg inn i prøverommet på Kappahl, var også denne pysjen, som jeg bare MÅTTE ha! Kanskje ikke det mest spennende i verden, men ååååååå, så deilig å tasse rundt i hjemme! Denne saken var faktisk satt ned til 99,-, så det fjernet enhver tvil - som jeg for øvrig ikke hadde...

Og, som om ikke dette var nok, fant jeg meg også et par sølvfargede sandaler. Disse fant jeg på Skoringen, til utrolige 199,-. My lucky day, eller my lucky day? Skoringen har for øvrig en fantastisk kundepolicy som ALLE butikker burde hatt; der får man deponere alle kjøp i 8 dager, enten det er nedsatte produkter eller ordinære varer. Det er butikken sin, det!


Med disse skulle jeg vel klare å piffe opp hverdagsgarderoben min litt?

søndag 30. mai 2010

FLOTT HELG PÅ RØVÆR, FREDAG 28. MAI TIL SØNDAG 30. MAI 2010


Gjensynsglede. Prating til uti de små timer. Være sammen med gode venninner. Føle at man har tid til å roe ned. God mat. God drikke. Måkeskrik. Frokost på terrassen med utsikt mot havgapet. Latter. Sove lenge. Sol.

Dette er en god oppsummering av venninnehelgen - som har vært planlagt i over et halvt år. Vi var veldig klar da den endelig kom! Destinasjonen var vårt hytteparadis på Røvær. For de uinnvidde er dette ei øy vestenfor Haugesund by - med rette kalt "Haugesunds beste vestkant".
Til tross for utallige timer i huset med "Arbeidsleirsånd", er dette mitt fristed. Og når man får være der sammen med gode venner, da blir det ikke stort bedre! At værgudene valgte å kaste en ekstra glans over treffet, gjorde absolutt ingenting!! Den overraskelsen tok vi på strak arm, gitt.    Foto: Grethe Nygaard

I hvert fall; en flott helg er over og i morgen venter nok en travel arbeidsuke. Men så har jeg da fått ladet batteriene de siste to døgnene - og da er det helt i orden å ta fatt på nye oppgaver!