torsdag 23. september 2010

OPP-NED-TRAPPER?

Siden jeg har skrevet litt om loftet vårt på Røvær i de siste blogginnleggene - og er godt i gang med shopping av diverse som skal pønte opp øverste-etasjen! - synes jeg nesten jeg må vise dere hvordan det ser ut der pr. i dag.
Det er ei god stund siden dette bildet ble tatt, men nesten slik ser det ut i gangen i 2. etg. i dag også. Har ikke gjort oss ferdige med oppussing av gangen, fordi vi har konsentrert oss om soverommene, badet, toalettet, spisestua, stua og kjøkkenet. Og lekehuset. Og terrassen. Og gangen nede. Og inngangsparti og skifting av bordkledning, vinduer og dører på hele huset.

Man kommer opp på loftet ved først å trekke i en snor (den mørke dingsen som henger ned fra taket), som ganske så magisk får ei loftsluke til å åpne seg, og så kan man gå opp trappa. Man kan selvsagt gå NED samme trapp - om man er oppe på loftet. Veldig bra at det ikke finnes egne opp- og nedtrapper, egentlig, for tenk bare om jeg f.eks. hadde fått i oppdrag å bestille ei trapp, og det var forskjell på opp-trapper og ned-trapper!? Da hadde jeg garantert bestilt feil og fått masse kjeft av husbonden...
Hvis du studerer bildet, ser du kanskje at loftsluka ikke er så stor? Den er i hvert fall ikke det! Så før vi begynner å bære opp diverse ting som er større enn 10x10cm (ok, den er LITT større, for jeg får glatt rumpa mi opp dit, så bittelitt større er den... hihi..), må den "fikses litt".

Slik ser loftet ut nå (bildene av "hele" rommet er det Grethe Nygaard som har tatt. Det er forsåvidt hun som har tatt detaljbildene også, eller dvs. det er jeg som har beskåret de to hun tok. Rett skal være rett - man kødder ikke med fotografer!):

 

Tror ikke jeg skal male over "1950", men heller ramme det inn på en eller annen måte. Hva synes du? Forslag?I sted filosoferte jeg litt rundt opp- og nedtrapper. Men noe som virkelig har undret meg er trappebjelkene i taket. Hvorfor er de der? Joda, jeg ser jo at det er festet tverrbjelker på dem, men hvorfor har de brukt denne teknikken? Noen som vet? Og som kanskje også vet om det går fint å fjerne "trappene"? Jeg har ikke så lyst å ha de rare dingsene der - vi skal jo lage MANGE plassbygde senger, bl.a. Og så er det heller ikke pent å se på. Noe som også teller litt.....


Det er langt frem til drømmeloftet mitt er et faktum, og her om dagen sa Danden-mannen at det er leeeenge til vi begynner å gjøre noe med det. Ja, til neste år en gang, sa jeg og prøvde å ikke høres altfor ivrig ut, for mannen må absolutt ikke føle seg presset til å gjøre noe - for da virker han ikke. Så jeg prøvde å legge an en litt nonchalant tone. Tja, sent til neste år en gang, kanskje, svarte han. "Kanskje" er vel i grunnen ikke helt riktig, for vi SKAL jo det?! Tonen var ikke like nonchalant lenger.... Joda, vi får se, svarte han. Fant ut at jeg fikk nøye meg med det inntil videre. Men at det SKAL BLI TIL NESTE ÅR - oh yes, sir!!!! Om jeg så skal leie fagfolk!!!! Hehe, den der pleier forresten å virke, for mannen vil jo svært gjerne få vise hva han er god for. Og at han fint klarer å gjøre det aller meste av det fagfolk får til! Noe som også er riktig. Men, streiker han, da hyrer Danden sporenstreks inn både en og to handymen!!!

For de av dere som har fulgt med på pergola-prosjektet vårt:
Det er bittelitt stillstand i heimen på dette området, for vi har gått enda noen runder i forhold til hvilket tak vi skulle velge over pergolaens største del. Gisp..... Men nå er det endelig bestemt, og vi har havnet på noe polypro...ett-eller-annet-som-jeg-ikke-husker. Et klart plast-tak (flate plater) er i hvert fall hva det blir, og taket ble bestilt i dag hos Neumann i Haugesund. JIPPI!!!! Ca. to ukers leveringstid.*ikke-jippi* (Du kan gå innom denne siden om du ønsker å lese litt om takplatene.)

Bilder kommer så snart taket er på plass. Da er det også tid for å style (ENDELIG!!!), så jeg lover masse bildemateriale når den tid kommer!  I mellomtiden har jeg begynt å vindusshoppe pønteting. Som f.eks. noen av disse godsakene fra Bohus!


søndag 19. september 2010

GJØKEREDET

Akkurat nå sitter du og leser et innlegg av Moder Gjøk. Ko-ko! Jeg innrømte i forrige innlegg at jeg ikke er helt i lodd, men i stedet for å prøve å gjøre noe med galskapen - kanskje stoppe den f.eks.? - så fortsetter jeg bare i samme sporet.... Noen spor er jo helt umulige å komme ut av.... Eller?

Bilde fra Kari Traas leilighet - valgt pga. gjøkuret...

For tiden er jeg i skikkelig shoppingmood. Jeg har prøvd meg på en liten selvanalyse, og har vel konkludert med at årsaken til min shoppingsykdom er at jeg egentlig ikke burde. Jeg skal nemlig snart på en utenlandsreise med en av de tre klubbene jeg er med i (joda, du leste rett; TRE klubber går denne madamen i. Om det får min kjære til å synes at jeg er mindre gal? Nope....), og da vet jeg av erfaring at kortet kommer til å gå varmt! Det kommer til å gå helt til det "ikke virker" mer.... Derfor burde jeg legge bånd på meg og SPARE! Men det er fryktelig, fryktelig vanskelig!!!! Nå skal det sies at når jeg egentlig ikke bør bruke penger, enten fordi jeg ikke har noen eller fordi de jeg har snart skal brukes på planlagte aktiviteter, så er jeg kjempeflink til å shoppe steder hvor jeg ikke trenger å betale helt med en gang. Som f.eks. på nett hos Ellos, Sportmann, H&M e.l.

Her er noen av høstens kjøp fra http://www.hm.com/.....

På fredag skulle jeg riktignok bare bruke et gavekort jeg fikk til bursdagen min. Og det er jo lov! Men når jeg skal løse inn gavekort, har jeg en lei tendens til å ende opp med ting for mer enn summen gavekortet er på.... Denne gangen var intet unntak. Jeg hadde fått gavekort fra en ganske ny butikk i Haugesund, som heter INMARI. Dette er en gave-/ interiørbutikk, som en god venninne av meg åpnet i slutten av juli i år. En nyyyydelig butikk med mye nam-nam for oss som liker romantiske, nostalgiske ting og ting som er inspirert av fransk landstil. Herlig!

24. juli i år åpnet Marian Rasmussen Eike (t.v.) sin etterlengtede butikk. Med seg på laget har hun sin søster, Ingrid Rasmussen. Kanskje noen av dere klarer å skjønne hvor navnet til butikken har sin opprinnelse fra? En aldri så liten søndagsquiz dette altså....

Så gavekortet brant - og forsvant. Sammen med noen hundringser attåt. Om jeg kjøpte noe jeg trenger nå? Nnnnjjjai..... Det meste er til loftet på Røvær. Som vi, som tidligere nevnt, ikke har begynt å pusse opp ennå. Og sikkert heller ikke begynner på før om ett års tid. Jaja, ingen skal komme og si at jeg ikke er forberedt når så skjer!!! Her er gårsdagens fangst:

Fantastisk flott knaggrekke som skal få pynte opp på loftet!

Detaljbilder av knaggrekka

Falt også for denne herlige kammerlysestaken i sink:

Denne ble også kjøpt med tanke på loftet - i likhet med denne herlige ramma:


Den siste tingen som havnet i posen min, var dette skiltet. Det skal IKKE på loftet - av innlysende grunner...;o)
Synes egentlig jeg gjorde det veldig godt, jeg, og faktisk var jeg flink! For det var mye annet jeg også kunne tenkt meg å ta med - nemlig! Men, fornuftig som jeg er, lot jeg dem ligge. Til en annen gang....

Ha en fin, shoppingfri søndag!