fredag 10. desember 2010

RØDT TIL LYST!!

For mange er RØDT julens farge, og for så vidt er den vel det for meg også. Det er bare det at de siste par årene er jeg blitt litt anti-rød, på en måte. Merker at hvit og naturfarget julepynt appellerer mer til meg enn den røde. Noen innslag av rødt kommer jeg likevel ikke utenom.

Bilder fra vårt julepyntede feriehus på Røvær

Men på badet hjemme er det rødt som gjelder. På en måte er det synd jeg ikke har før-bilder av vårt gamle bad, men på en annen måte er det kanskje like greit.... *Den som sier at 80-tallet var det verste tiåret med tanke på diverse trender, bør ta seg en liten kikk på bilder fra 90-tallet. Det var virkelig IKKE så veldig stilig det tiåret heller!!!....*

Vi har et veldig lite bad, så det gjaldt å få utnyttet det best mulig. Høyskapet til høyre rommer mye "dill-dall", men pga. at det ikke er så dypt, er det ikke i veien når man kommer inn døra.

Baderomsinnredningen er fra italienske MASTELLA, og ble kjøpt da jeg jobbet som baderomskonsulent hos H. R. Sandvold Rørhandel. Man skulle tro at det var en smal sak å tegne og planlegge sitt eget bad, når dette var ting jeg jobbet med hver eneste dag, men niks - det ble faktisk vanskeligere!! Problemet var jo at jeg visste så altfor godt hva som fantes på markedet, og derfor ble det ingen lett jobb å velge! Skjønt - jobb og jobb.....;o)
  
Den vegghengte kommoden gir god oppbevaringsplass, samtidig som den ikke stjeler gulvplass. Skapet ovenfor er godt å ha, og speildørene er med på å giøkt romfølelse.

Etter å ha landet på hvilken type innredning jeg ville ha, og i tegneprogrammet prøvd den ut i både hvit, grå, lyseblå, eikefarget og rød utførelse, landet vi til slutt på den røde, høyglansede varianten. *Som den observante leser sikkert har lagt merke til...*. Vi var veldig i stuss på om vi kom til å være møkk lei av badet etter bare noen måneder, *Rødt er tross alt en veldig dominerende farge!*, men nå er det 4,5 år siden vi pusset det opp, og vi er fortsatt like fornøyde!:o) Så, om du skal pusse opp badet og vurderer å gå for en litt sprelsk farge på innredningen: Go for it! Det er en kjærkommen oppkvikker å komme inn på et fargerikt bad om morgenen - mens drømmene fortsatt henger etter deg som et slitt, slafsete brudeslør, søvnen pryder øyekrokene, håret har formet seg etter puta og det fortsatt er sovelukt på soverommet. Og det er TIDLIG....


Jeg er veldig fornøyd med den delen av badet dere ser på bildet over! På veggen lagde min mann noen små hyller som vi har telys på (idé stjålet fra et interiørprogram på tv). Bak badekaret, både på lang- og kortside, brukte vi baderomspanel for å beskytte de panelte veggene (MDF-plater som vi malte med våtromsmaling). Ved å lage "trappetrinn" på panelet, fikk vi lagd en fin overgang fra det som var fornuftig høyde i forhold til badekaret, til det som var fornuftig høyde for dusjnisjen. Begge sonene er jo våtsoner, så veggene måtte ha en eller form for beskyttelse. Vi fant ut at baderomspanel var helt genialt!!! Det finnes mye å velge mellom nå, så de fleste bør finne noe de liker.

Toalettet er italiensk og heter Pozzi-Ginori Join (forhandles bl.a. av  Porsgrund Bad). Det jeg liker med dette toalettet er: 

1. Det er kult å se på.
2. Det er veldig praktisk! *Stolt av å kunne tilføye det!* Der er nemlig ingen krinkelkroker hvor der kan samle seg støv, og det er svært lett å rengjøre. Alle husfedres drøm, m.a.o.!!

Italia er ikke bare representert på porselen og innredning. Klarte å finne nok en italiensk smukkas *ikke rørleggeren, nei...* til å ha på badet - nemlig en toalettrullholder fra Alessi. En kul og kraftig, liten sak. 

Gulvet var det eneste vi ikke rørte da vi pusset opp. Det har det samme gulvbelegget som da huset ble bygd i det herrens år 1994. Så det er dama si som nøyer seg med det gamle!!!! Juhuuu....

Vil avslutte med å vise noe av det italienske Mastella har å by på. De har et vanvittig utvalg innen moderne interiør til badet - både når det gjelder størrelser, fargevalg, speil og lamper. De har også begynt å få noe tilbehør, så jeg da jeg var innom nettsida deres i dag. Vet dessverre ikke hvem som forhandler Mastella her i Norge, men vil uansett vise dere noen av godbitene Mastella har å by på (hadde jeg hatt sykt med penger, skulle jeg sporenstreks startet en Mastella-butikk!!!):

Noen innredninger:


Servanter:

Glassvask - her vist som heldekkende

Enda et eksempel på heldekkende servant, men denne er i et kunststoffmateriale. Føles myk og god å ta på! Legg merke til de flotte, mønstrede speilskapene til venstre!

Liten innredning til små toalettrom:

Hva med denne lille fargeklatten?

Tilbehør:
Vegghengt såpeskål

Til venstre: Har du sett en slik toalettbørste noen gang? Var ikke denne kul??? Me like a lot!;o)))
Til høyre: Ikke å forakte denne håndklestangen heller.....

Om du ikke skulle ha en forhandler av Mastellas baderomsmøbler i nærheten av der du bor, så håper jeg i hvert fall at du har kost deg med innlegget og kanskje fått litt inspirasjon? (Og for de av dere som måtte lure; H. R. Sandvold Rørhandel i Haugesund var tidligere forhandler av Mastella, men i 2008 ble familiebedriften kjøpt opp av Neumann, og en del endringer ble gjort. Bl.a. forsvant Mastella ut av baderomssortimentet.)

Ønsker deg en fortsatt god fredag og regner med at jeg er "på" igjen om ikke så altfor lenge. C U! :o))

søndag 5. desember 2010

SMAKEBITER MAN IKKE BLIR FEIT AV

Hei igjen og snart vel overstått 2. helg! *Går det an å si "Vel overstått helg"? Tja.... Hvorfor ikke?* Denne helga har vært svært innholdsrik, og dermed føles det også som om den har vart ekstra lenge. DEILIG! Håper dere har hatt en fin helg også?


Min helg begynte med at jeg tok tidlig helg. Halv ett på fredag forlot jeg jobb, yr som et lite barn kvelden før kvelden og med ett mål for øyet: Ut til Røvær for å gjøre hytta juleklar!! Ute var det gnistrende vintervær, og Danden var i superhumør.


På havet var det "pudderføre" - hvilket betyr at det ikke var så mye som en tusendedels bølge. Fantastisk deilig for ei som ikke akkurat er datter av Kaptein Sabeltann..... Eller Jack Sparrow. Trillebåra ble fylt til randen, og all verdens deiligste julesanger spilte om kapp i hodet mitt. Den eneste bekymringen jeg hadde var hvor kaldt det var inne i hytta. *Nei, vi har ikke varmepumpe på hytta, fordi JEG VIL IKKE!!! Det er såååååååååå stygt!!! Dette har forårsaket mang en kra....diskusjon mellom meg og Mannen, men so far so good!* Det var ingen sengevarme da jeg låste meg inn, men det hadde jeg heller ikke forventet. *Man ligger som man reder...* Men da jeg kom inn på kjøkkenet, fikk jeg et aldri så lite sjokk... Hadde jeg kunnet spille en skikkelig skurrelyd her nå, så hadde jeg lagt inn en slik, for....


....dette var synet som møtte meg på kjøkkenet!! Følte jeg umiddelbart stod midt i en krimroman, og det var vel hakket før jeg begynte å lete etter likene. Bare at blodet så litt fruktaktig ut, på en måte. Det som var skjedd, var at kjøleskapet hadde slått seg av pga. at rommet var kaldere enn 4 grader, og dermed var der noen poser med frosne bær (blant annet), som ikke lenger var så frosne, men heller litt "tinte". Og dermed hadde flyttet fra fryseren - som nå mer var som en sauna å regne - og ned på mitt o, så hvite kjøkkengulv!! IKKE HELT ETTER PLANEN, men faktisk var jeg fortsatt i godt humør. Ingenting skulle få ødelegge mitt lille pyntedøgn i Paradis, så etter en liten halvtime med tørking og vasking, var jeg i gang med det jeg var kommet dit for. Lykke-lykke-lykke!!!


Hadde sett for meg at jeg skulle utføre pyntearbeidet akkompagnert av diverse julemusikk som jeg hadde med meg, men fikk ikke cd-spilleren til å virke. Men pyttsann, man har da radio, og det hender jo at de spiller en julelåt og 20 der, så det gikk helt fint!
Oppe på boden visste jeg at der lå diverse som jeg "snikkjøpte" på nettet for et par år siden, og det var nesten som å ha en minijulaften da jeg tømte den for å finne julestashet. Noe av pynten jeg har brukt hjemme, men som ikke lenger får lov å være der, hadde jeg tatt med meg + et par ting jeg har skaffet meg i senere tid. Bl.a. fant jeg disse bokstavene på en butikk i Haugesund som heter "Erik Jacobsen":

Og de kostet meg under 150,- - yes, for ALLE bokstavene!! Kupp, sant? Tenk på alt det penger jeg sparte på å kjøpe dem!! ;-) Beklager dårlig billedkvalitet....

Klarte også å skaffe meg nye gardiner som jeg hadde med meg på lasset. Bohus averterte nemlig for noen lange gardiner, i noe som så ut som lin - for bare 129,- pr. lengde!! Altså, av og til er det bare som om Murphy har bestemt seg for å unngå/ skåne meg, og da er livet virkelig digg, må jeg si! Hehe... *Jeg er tidvis en svært enkel sjel, men så lenge man er klar over det, betyr det vel at man har LITT i hodet likevel?Vi sier det sånn!*  Har nemlig i flere måneder vært på jakt etter andre gardiner til stuene på Røvær, for hvor mye julestemning klarer man å skape med hvite gardiner med fargerikte blomster? Har bl.a. kikket på diverse nettbutikker, men alle kortet skjorta (og resten av garderobeskapet også, for så vidt...), så dermed var ingen av de jeg fant aktuelle. Men, som sagt, så dukket DET TILBUDET opp i en katalog fra Bohus, og jeg pilte ned samme ettermiddag for å være sikker på å få tak i. Og slik ser det ut i stuene nå etter at de nye gardinene kom opp:Hadde egentlig tenkt å lage til hvit jul på hytta, men noen røde innslag ble det.

Putene i benken ble byttet ut og bordet fikk "ny" løper - en som hadde løpt fra sitt tidligere hjem!


Resten av rundturen skal jeg la dere få gå i fred. Bare akkompagnert av noen veldig korte bildetekster. Håper dere liker pønten! :o)

Jenny Lund Ektorp-stolene fikk det hvite trekket på igjen og ryggputene ble byttet ut med de nye som er tiltenkt loftet. Men det blir ikke ferdig på en stund, så i mellomtiden blir de brukt i stua.

Ett, to, TRE lys, men.... hvor ble det av det fjerde??

Det fikk ikke plass på fatet, men får lov til å skinne helt for seg selv!
På en knaggrekke på gangen hang jeg opp ungenes julestrømper


Noen søte nisser passer på hønene...


...mens i på skapet i spisestua er det reinsdyrene som regjerer!

På ei hylle i stua


I tilfelle noen ikke har fått med seg hvilken høytid vi snart går inn i....


...har jeg i hvert fall gjort mitt for å hjelpe på hukommelsen! ;o)

Noen ville kanskje kalt dette en vinduspost, men JEG kaller det en JULEPOST!


Disse stakene har vært så snille i år at de rett og slett fikk englevinger!:o)


Siden det ikke var mer enn 3 grader i hytta da jeg kom ut, tenkte jeg det var best å bre på IKEA-puffen. Ingen må fryse nå i disse førjulstider!

Vel, folkens, det var det jeg hadde å vise fra mitt pyntedøgn på Røvær. Jeg håper du likte det du så, og kanskje jeg har gitt noen av dere litt inspirasjon? Alltid hyggelig dersom jeg klarer det!

Bloggen min er med i BoligPluss sin interiørbloggkonkurranse, som varer til 15. desember. Synes du den er verdt din stemme, setter jeg stor pris på om du vil stemme på den! Det kan du gjøre på linken nedenfor (og du kan gjøre det en gang pr. dag....). Du finner også mange andre interessante blogger, så jeg vil råde deg til å ta en kikk HER! På forhånd takk for din(e) stemme(r)!