lørdag 30. oktober 2010

PUST INN, PUST UT!Har du kjent følelsen av at adrenalinet ligger konstant til trykkoking? Med lokket EKSTRA godt teitet til? Hatt puls på 360 grader i spiss vinkel, opphøyd i 15. potens delt på kvadratroten av Pi? Blodsmak fra topp til tå - uten å ha spist verken blodpølse, blodkomler, lever eller annet fra "Fritt vilt"-menyen? Litt sånn har hverdagen min vært i det siste. Særlig den siste uka. Som en protest, eller kanskje mer som medisin, bestemte jeg meg for å tilbringe helgen på hytta. La jobb være jobb, skittentøy få godgjøre seg, klær som skulle vært lagt på plass, ligge i eskene en liten stund til. De går uansett ingen steder....


Ligger i skrivende stund på sofaen i stua på Røvær og nyter freden og roen. Det er kun jeg og min yngste som er her ute. *Hun er for øvrig i seng nå - fornøyd etter en rolig og avslappende dag!*


Ute uler en kraftig oktobervind, og det sendes noen medfølende tanker til Dandenmannen og "ekstradatteren" min, som er på speidertur.... Håper de er beredt!!! Men her inne høres kun knitrelyder fra peisen, som Danden egenhendig har holdt liv i i hele dag! (Ok, det gikk med "et par" tennbrikker og ei halv avis, men begge deler er vel til for å brukes?)


Talgelysene fikk jeg også fyr på! *Kanskje ikke sååå vanskelig?:-)*


Ellers kan jeg ikke skryte av å ha gjort så fryktelig mye idag. Har rett og slett tillatt meg å nyte den luksusen som en helg kan være. Lest i siste utgave av "Vakre hjem og interiør", vært en kjapp tur på nærbutikken, varmet en boks Trondhjems Brun lapskaus (ja, jeg tør å si det...), spilt Ludo med Lea og tatt bilder av forskjellige småting.


En av tingene jeg bare MÅ vise dere er en fantastisk flott bok om Askepott, som min mor fikk tidlig på 50-tallet. Fikk den av henne da jeg var stor nok til å ta ordentlig vare på den. I flere år har den ligget glemt i en eske, men nå står den til pynt oppå et skap i spisestua her på Røvær.


Boka er ei "tittebok", og en gang i tiden var der et tynt bånd festet til både for- og bakside, slik at om man åpnet boka helt ut, kunne man binde båndene sammen og den ble stående som en slags dreiebok. Det ene båndet er borte nå, men boka står ganske greit uten også.


Boka består av flere "lag", og jeg husker at da jeg var yngre, lå jeg med nesetippen helt borti det ytterste laget og stirret innover i boka. Drømte meg bort i en vakker eventyrverden.


Stirret og stirret for å få med meg alle de fantastiske detaljene. Ikke så lett å yte boka rettferdighet via bilder tatt med mobilen, men ville vise den likevel. Den er så nyyyydelig!

Nydelig, eller i hvert fall utrolig sjarmerende, er denne høna. Den fikk jeg som vertinnegave for et par helger siden. Da hadde jeg et knippe venninner med meg ut hit. En fantastisk helg der latter, god mat og drikke stod i høysetet! Snakk om å få ladet batteriene!!!
Sjekk DE øynene, da??
Lar høneblikket tone ut dette innlegget, og ønsker deg med det en fortsatt god helg. Har du ikke fått slappet skikkelig av hittil, synes jeg du skal hedre søndagen ved å la den få være det den ifølge gammel skikk og bruk BØR være, nemlig H V I L E D A G!! (Og du har en ekstra time å klare det på - i natt skal klokka skrus en time tilbake. Husk det!)


(Innlegget er laget via Blogpress fra min iPhone)

mandag 25. oktober 2010

TO BLOG OR NOT TO BLOG.....

Jeg har ikke vært så veldig flink til å blogge i det siste - noe som har flere årsaker; litt lite inspirasjon, travelt på jobb, travelt hjemme, kort sagt: andre ting som bør og må prioriteres. Om jeg ikke får så mange skriftlige tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min, vet jeg at jeg etterhvert har fått en liten, trofast leserskare -og det setter jeg veldig stor pris på! Men, selv om jeg har lyst til å blogge oftere, er det altså ikke alltid at jeg får det til. Som jeg mener å ha nevnt før; jeg føler jeg må ha noe å komme med i innleggene mine. Ikke lage 3 nonsens-innlegg i uka, fordi jeg føler jeg "må"!!! Nei, det gidder jeg faktisk ikke. Hvis jeg skal blogge, vil jeg at det jeg leverer skal være av noenlunde kvalitet. Innleggene mine tar fort 2-3 timer å lage, men jeg har funnet en stil jeg trives med, og som jeg føler er meg. Og så får andre heller skrive på sin måte. Og oftere.

Jeg håper at dere som har fulgt bloggen min holder ut, selv om det kan gå både en og to uker mellom hver gang? Jeg kommer i hvert fall uansett til å fortsette!:-)

Har nettopp lest Emmelines blogg som er den bloggen jeg følger tettest. Hun blogger nesten hver dag, men allikevel klarer hun å levere lange, gode innlegg. Jeg er mektig imponert, og hun er helt klart et forbilde! Vil du ha gode hverdagshistorier fra en travel firebarnsmor - da er dette bloggen å lese! Anbefales!

Hennes siste innlegg er et svar på tiltale fra en eller annen teit leser som har kritisert bloggen hennes for å være lite variert. Hallo!!!??? Dama kommer med det ene humoristiske, velskrevne innlegget etter det andre, og det er det jammen meg ikke mange "storbloggere" som klarer!! Ok, hun bruker ofte bilder av kopper og mugger med polkadotter, MEN SO WHAT??? Dama ELSKER polkadotter, lyseblått, rødt og hvitt, så hvorfor skal hun ikke få lov til å pynte innleggene sine med bilder av dette?? Og hva så om hun bruker de samme bildene flere ganger? En blogger er da for himmelens skyld ikke Norges Nasjonale Billedgalleri, heller??!! Jeg kjenner jeg blir provosert på vegne av henne, for hun er etter min mening, en kvalitetsblogger. Den som har kritisert bloggen hennes, er selvsagt så tøff i trynet at den kritiske kommentaren er undertegnet "Anonym". Fantastisk.... Folk som vil kritisere andre, bør i hvert fall ha guts nok til å undertegne med navnet sitt! Ellers kan de holde den store kjeften sin godt lukket!! Jeg kan godt hjelpe til med å sy noen sting. Jeg er faktisk ganske god til å sy. Eller rettere sagt, brodere. Kan både korssting, plattsøm og diamantsting (OMG, that brings back some memories....). Be afraid, be very afraid!!!

Lånebilde fra Josefine's verden

Har tenkt litt på hva jeg skal blogge om når jeg har vist dere rundt i alle rommene i sommerhuset vårt på Røvær, og når vi heller ikke lenger har noen prosjekter gående hjemme. For, det er som Emmeline skriver; vi har verken tid eller råd til å ominnrede hus og hytte constantly, for at leserne skal få servert nye bilder!!! Hvis det er kriteriet for å lese min blogg, vel, så råder jeg dere til å skifte beite umiddelbart, 'cause it's not gonna happen! Når den tid kommer, ser jeg for meg at jeg fort kan komme til å bli en "koppeblogger", jeg også. Men hva er galt med kopper? Alle husstander har dem, jo? Og en kopp kan være riktig så pent å hvile øynene på, eller hur?

Lånebilde fra Hjerterom
Hmmm... Dette innlegget ble bittelitt nonsens-aktig, men jeg ville bare innom og si hei-hei, jeg lever fortsatt, og neida, jeg har ikke sluttet å blogge. Har det bare litt travelt med å leve akkurat nå!

Pergolaen vår er ferdig (dog ikke stashet....), så for de av dere som gidder å vente; det kommer snart et innlegg med bilder av pergolaen.

Nå er det på tide å ta kveld. Jobben kaller om seks-syv timer..... Ønsker deg en fin uke! Og pssst!! Ta turen inn på Emmelines blogg, da!