onsdag 15. september 2010

IKKE HELT I LODD?

Egentlig kan jeg ikke fatte og begripe hvorfor jeg sitter med pc'en foran meg nå. Hvorfor fingrene fortsetter å klø etter å trykke - når det er det jeg gjør mer eller mindre hele dagen på jobb? Er så trøtt at jeg bokstavlig talt svir på øynene, men blogges skal det!?

Har egentlig ikke noe godt svar, men her sitter jeg nå i hvert fall! Heldigvis er Danden-mannen ute av huset - ellers tror jeg han hadde ment at nå har det rabla helt for henne. Nåja, det mener han vel egentlig allerede..... Hvorfor? Tja, egentlig ikkeno'. Bare noen småting i grunnen. Som f.eks. at jeg, sist helg vi var på Røvær, stod og strøyk på putetrekk. Som hører til puter på loftet. Som vi ikke har begynt å pusse opp ennå. Ikke verken trukket ut eller slått i så mye som en eneste spiker. Vil du se putene? De er veldig fine, altså!:o)

Pute fra Ellos, 50x70cm: 129,-

Putetrekkene fra Ellos (jeg måtte jo ha 2!?) ble forresten ikke strøket, for dem hadde jeg ikke puter til. Sååå gal er jeg da tross alt ikke - rett skal være rett!

Men putetrekkene fra H&M Home hadde jeg puter til. Så DE ble strøket og gjort klare med puter inni! Tjihi...

Flotte - ikke sant? Mål på disse putetrekkene er 50x50cm. Pris: 99,-/ stk.

Ja, også strøk jeg visst klar en ting til.... Denne flotte stoffposen - også fra H&M Home:


Hengte den opp på en knagg, sånn midlertidig - bare til ære for dere. ;o) Hva den skal brukes til? HALLO, VÆR LITT GREIE, DA! Jeg vet vel ikke! Den var bare så søt, og så passet den så godt inn i mitt indre bilde av loftet. Og så var den billig (kostet bare 79,-), og DA - nei, DA trenger man slett ikke alltid vite hva man har kjøpt! Da har man bare kjøpt "noe" - og det burde være sååååå i orden!!!!!! Dronninga (dt er meg, ja....) er i hvert fall happy, og det er jo ganske viktig, da!!!!!!!!!!!!!

Jeg kan jo røpe at jeg har gjort akkurat det samme kjøpe-pynteting-til-rom-som-ikke-er-pusset-opp-ennå-stuntet tidligere. Mer enn en gang og, er jeg redd.... Da Danden-mannen (nei, han kan ikke refereres til som "Kongen", selv om jeg er "Dronningen" - det er faktisk ikke mulig, for da gir jeg jo fra meg tronen!!) og hans far (den oppvakte leser skjønner nok at jeg refererer til min svigerfar?) pusset bort ullpapp fra gulvet i stua.....såååååååååå kjøpte Dronningen 3-etasjes kakefat og løper til bordet. Som heller ikke var innkjøpt på det tidspunktet.

Det er den løperen som ligger på bordet her jeg snakker om!

Og flere år før vi begynte å pusse opp soverommet vårt, hadde jeg kjøpt inn putene som ligger på gulvet på dette bildet:

Du får ikke se mer av soverommet ennå - det lager jeg et eget innlegg om senere....

Nei, min mann synes nok ikke at jeg er helt i lodd alltid, men det ville jo vært trist og, da? Hadde jeg vært helt i lodd eller i vater eller hva man skal kalle det, hadde jeg jo vært rimelig flat - og slike kvinner vil vel ikke en mann ha???!!*tjihi*

Jeg tenker en del på loftet og på hvordan jeg ønsker å ha det der oppe. Det jeg VET er at min mann skal få lov til å bygge en del plassbygde senger der, for å utnytte skråveggene best mulig - og selvsagt for å øke antall sengeplasser betraktelig. Har funnet noen bilder på www.coastalliving.com, som ikke er helt borte-vekk i forhold til stil og farger:De to bildene ovenfor viser egentlig to ganske forskjellige stiler, men jeg liker begge! Så jeg tror "mitt" loft blir en blanding av disse. Har i hvert fall bestemt at hovedfargene skal være hvitt (oioioi, nå ble du sikkert overrasket??), grått og linfarget (det er her putene jeg viste deg tidligere i innlegget, kommer inn!). Vurderer å male sengene i en dus, fin lyseblå farge som den vi har malt kjøkkeninnredningen med....


....eller i en lys, mintgrønn farge à la den vi har malt inngangsdøra med.


Hvis noen av dere har inspirasjonsbilder når det gjelder f.eks. plassbygde senger til skråtak, eller har forslag/ synspunkter på hvilken farge jeg skal velge i tillegg til hovedfargene, tas det i mot med stor takk. Dere kan skrive kommentarer direkte til dette innlegget eller sende meg en mail. På forhånd takk for ditt engasjement!

Ønsker dere en fin lille-lørdag og en fortsatt god uke!


søndag 12. september 2010

LYKKELANDETDenne sangen, eller melodien er vel en mer korrekt ordbruk, setter tankene mine i sving og fører dem med fjærlette vinger til svunne tider. Til en tidsperiode der skilsmisser var et fremmedord på "S", der alle barnefamilier hadde en gutt og en pike, automobilen var skinnende ren og nybonet til enhver tid, hvert hårstrå lå pent og pyntelig der det skulle ligge - enten ved hjelp av Bryl-krem eller Elnette, far arbeidet ute og mor var hjemme og stellet og stullet for mann og barn. Mens hun trallet og sang. Hennes største glede var å servere sin mann og barn en deilig middag (lagd heeelt fra bunnen av, selvsagt!) straks far kom inn dørene.Denne settingen, denne forestillingen (om enn en ganske unyansert en) er det hodet mitt fylles av hver gang jeg ser på noen av bildene vi har hengende i sommerhuset vårt på Røvær. Og jeg "hører" nesten alltid san...melodien "Lykkelandet" mens jeg ser på bildene. De gir meg en barnslig glede av skrekkblandet fryd, for ved første øyekast ser det ut som om kvinnene på bildene er slike fornøyde hustruer og mødre som jeg beskrev ovenfor. Men det er bare til man leser teksten.... For ikke å ødelegge din oppfatning/ tolkning av bildene, velger jeg å la være å kommentere dem. Jeg koser meg like mye hver gang jeg ser på dem, og det håper jeg du også gjør!? Enjoy!

Bildene ovenfor henger på gangen, mens det under henger på kjøkkenet (selvsagt).


EN HELFRELST OG LYKKELIG SAMLER!!

Noen menn mener at vi damer er fryktelig vanskelige å tilfredsstille. De har kanskje litt rett, men ikke helt. På onsdag var jeg i syvende himmel - bare pga. åtte ting!!! Åtte veldig fiiiine ting, vel å merke. Det burde kanskje vært syv, hvis man skulle fulgt ett av de magiske eventyrtallene, men jeg er ikke så nøye på det. Selv om tingene var som tatt ut av et eventyr, og jeg kanskje har litt prinsessen-på-erten-fakter, så tar jeg det ikke så tungt om jeg bryter syvtallsregelen. "Pytt, pytt," sa prinsessa da hun hadde kysset frosken. Som også etter kysset forble en frosk - og ingen prins. "Jeg har da i hvert fall kysset!!!"


Grunnen til min ekstase er at jeg er godt i gang med samlingen min av Kristine Vikse Collection. Som dere kanskje vet, var det første objektet i samlingen min, Kristines "bystøvler". Dette er noe så fantastisk som støvler med høye hæler! Tenk det, jenter!!! Tørr OG fin - man trenger rett og slett ikke å velge! Støvlene finnes i grått og svart - jeg valgte de grå.

Veil. utsalgspris på støvlene er 799,-. Slett ingen upris for så flotte støvler!

Ventetiden på klærne har vært lang. Veldig lang! I hvert fall for de av oss som visste hva vi ventet på. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, er det noe som heter. 1. september ble Kristine Vikses damekolleksjon lansert på E-verk i Haugesund. Det var en fantastisk vellykket kveld, og kolleksjonen skapte stor begeistring hos tilskuerne. Ta en titt her, så får du noen glimt fra lanseringen.

Klar for en visning? Vil du bli med meg hjem og se på KV-samlingen min?;o) Her kommer den:

Samlerobjekt nr. 2: "Promise me this", ett av mange flotte strikkeplagg fra Kristine Vikses damekolleksjon. Denne jakken er kort, og har et fint, feminint snitt. (Fås også i andre farger.)

Veil. uts.pris: 999,-

Samlerobjekt nr. 3: "Trust me darling" heter denne kjolen, som jeg valgte å ha i en svak, blågrå farge (den kommer også i en nydelig rosafarge som heter "dusty rose"). "Trust me darling" er det kanskje mange av dere som vil si til deres kjære? Husk bare å klæsje på et bedende dådyrblikk og blunke ekstra mye med perfekte, mascarabelagte vipper mens dere ber om å få denne kjolen!

Veil. utsalgspris: 1.599,-

Samlerobjekt nr. 4: "Just lovely" er navnet på neste kjole - og det er akkurat hva den er!!! I kvaliteten stenvasket silkesateng.... trenger jeg si mer? Fås også i en dus rosafarge... NAM-NAM!!!


Veil. utsalgspris: 1.299,-

Samlerobjekt nr. 5: "Always be true" heter neste skatt.... En enkel, tidløs kjole, med flott snitt og lekre, heklede blomster og hvite blomsterknapper som edle detaljer. Denne kommer ikke i andre farger, men er det egentlig nødvendig? Den er i hvert fall nydelig i sort!!

Veil. utsalgspris: 1.099,-

Samlerobjekt nr. 6, 7 og 8: Samtlige av plaggene nedenfor er av en deilig, ny (jeg har i hvert fall aldri hørt om denne kombinasjonen før) kvalitet; nemlig "woolba". Woolba er en blanding av merinoull (80%) og bambus (20%). Jeg klarer nok ikke å beskrive hvordan dette kjennes ut, men det er i hvert fall veldig mykt og behagelig - og det klør ikke! Bedre koseplagg tror jeg ikke jeg klarer å finne, så derfor... måtte jeg bare ha disse også! ;o)

                                       Lys rosa woolba kjole: 899,-               Brun woolba tunika:  999,- 
                                                                                                Brune woolba tights: 599,-                         
Samlerobjekt nr. 9: "What I want" var også et plagg jeg ville ha, and what a girl wants, a girl gets! Sånn er det aaaaalltid (alltid fem a'er i "alltid"!!)!!!!! Nei, det er jo ikke det, men gåmann,gosjameg og søren klype så gøy å få alt man peker på av og til! "What I want" er en lang strikkejakke med hette. Den er i en tynn, deilig kvalitet, så man slipper å få aldeles hetetokter av å ha den på. Og for oss som nærmer oss sjels år og alder, så unngår man de plagene man kan! ;o) Den rosa woolba-kjolen passer fint inni jakka - en flott kombinasjon som garantert holder deg varm! Men ikke for varm.
Veil. utsalgspris: 1.499,- (fås også i lyseblått)

Ble du fristet av noe av dette? Vurderer du å kjøpe deg ett plagg eller flere, men lurer på hvor "godtebutikkene" er? Fullstendig forhandlerliste finner du ved å gå inn på nettsiden www.kristinevikse.com. Der velger du fanen "Retailers", og sim-sala-bim, sesam-sesam og voilà; der finner du dem! Jeg råder deg til å skynde deg til nærmeste forhandler, for kolleksjonen har virkelig fått både ben og vinger - og lageret begynner allerede å tømmes.....

Håper du har kost deg med dette innlegget, og mer kos finner du altså på nettsiden til Kristine Vikse. (Under fanen "Products" finner du hele kolleksjonen. Ikke absolutt alt, men nesten). Denne prinsessa er i hvert fall lykkelig, slik prinsesser skal være, og gleder seg til tilbehøret til kolleksjonen kommer. Da skal samlingen økes ytterligere!

Og snipp, snapp, snute - så var eventyret ikke ute! Mer snadder kommer - and that's a promise!:o)

Vi blogges kanskje igjen allerede senere i dag - jeg ser hva jeg får tid til. Ønsker deg uansett en fin-fin søndag!