onsdag 13. april 2011

TIL GLEDE FOR PAT?


Jeg har lenge gremmes over vår gamle, slitte postkasse. Da jeg malte et Mamma Mø-motiv på den for et par år siden, syntes jeg det var kjempefestlig; humoristisk og litt småsprelsk. Vel....

Den forskremte kråka er i ferd med å forlate postkassens overflate...

..... mye har skjedd siden den gang: Danden har gjennomgått x antall stilskifter - sånn cirka i takt med interiørmotene - og hun har også giftet seg med Mannen. Gratulasjoner forventes ikke, for bryllupet stod i det herrens år 2002... Siden postkassen ble malt har vi også fått et nytt familiemedlem - Minsteprinsessa, som ble født i 2003.

Jeg har saktens tenkt på å få ordnet på både navn, farge og motiv. Tenker faktisk på det nesten hver dag, men så går det alltid  i glemmeboken innen vi har kjørt ned oppkjørselen vår *eh.... kjører man forresten NED en OPPkjørsel???*. Og sånn går nu dagan'. Dagene har blitt til måneder, som så har blitt til år, som igjen har blitt til nesten et tiår. Det samme gjelder for øvrig sertifikatet mitt. Jeg har fortsatt et eksemplar av den gamle, gode, STORE sorten. Hjelpede meg, så sløv jeg er!! Vel, det var en avstikker. Dette innlegget handler om postkasser - ikke om forgubbede førerkort. Som ikke engang kan brukes som ID pga. helt feil navn. Og et grusomt bilde tatt i -92....

I den nyeste utgaven av magasinet "Hus & bolig" var der en reportasje om postkasser. Ingressen sa: "Er du opptatt av interiør, er det ingen grunn til å la postkassen gå i glemmboken". Kremt. Neida...... *rødme, rødme* Reportasjen blåste en flau vind over mitt legeme og ga nå-må-jeg-se-å-få-gjort-noe-med-postkassen-vår-tanken min nytt liv. Bl.a. kunne man lese om en norsk designer, Jenny Lane, som har funnet sin nisje; nemlig å designe fargerike, kule postkasser.

Her er noen av Jenny Lanes postkasser:

"GULE LINES (COOKIES)": 799,-

"RØD HVIT POLKADOTS": 748,- (50% av ord. pris)
(Noe for EMMELINE? tenkte jeg da jeg så denne.)

"ROMANTIC LETTERS": 1.495,-
(Her begynner vi å snakke pris, men er ikke design verdt det?)


"BEDAZZLED FULL": 5.980,-

Overkill i pris? Ja. Men så er den til gjengjeld pyntet med SWAROWSKI-krystaller både på kasse og lokk!!! Her "får" du altså en postkasse du virkelig kan briefe med! Bare litt synd at den ikke er beregnet for utendørs bruk. Dette er altså bare en postkasse til hjemmekontoret/ kjøkkenet e.l......

Liker du derimot designet, men ikke har et urmenneskelig behov for Swarowski-krystaller, finnes postkassen også uten. Da koster den kun 749,-. Og ser ganske så lik ut. Og den tåler å være ute.
 I tillegg til Jenny Lanes postkasser, som du kan se flere av HER, var der også oppgitt flere andre nettsteder i postkassereportasjen. Jeg deler villig vekk, for kanskje har du også tenkt at postkassen din trenger en oppfriskning/ utskiftning? Kanskje finner du noe du liker her, eller inspirasjon til å sette i gang med en oppussing?

Hos POSTKASSEDESIGN finner du bl.a. disse godbitene:

"THE ENGLISHMAN": 699,-

"PINK PASSION": 699,-
"RED HEAT": 749,-

Hos LÅSHUSET kan du bl.a. finne:
"ME-FA 57 CLASSIC"

"ME-FA 632 DESIGN"


"ME-FA 457 FUNCTION"
 På Låshusets nettside stod ikke prisene oppgitt, men man kan kontakte dem for mer informasjon.

Ønsker du en postkasse som virkelig skiller seg ut, se her (eller besøk nettsiden til INDUSTRIPRODUKTER AS):

"SJAKK": 598,-


"KU": 598,-
Industriprodukter AS kan også lage en helt personlig postkasse for deg - med bilde som du selv har valgt ut. Pris fra kr. 748,-.

POSTEN oppfordrer oss brukere til å kjøpe postkasser som er store nok til at postbudet ikke trenger å ta med seg store brev og pakker tilbake igjen. Og Pat er jo en alright dude, så jeg har ikke noe i mot å please ham! Det gjelder bare å få Mannen med på at NÅ er det på tide å investere i ny postkasse. Eller... i disse konfirmasjonstider... så er det vel mer på tide at jeg DANDE(N)rer på den vi har? Hm..... I så tilfelle blir det etter at konfirmasjon og 17. mai er vel overstått.

Jeg fikk i hvert fall masse inspirasjon, og håper du har fått det også? Hvilken postkasse likte du best? Kanskje er du allerede stolt eier av en flott og annerledes postkasse? Eller du har sett en som du likte godt? Ta gjerne bilder og send til meg på mail (randi.bauer.nilsen@hotmail.com)! Inspirasjon kan man aldri få nok av! På forhånd takk for bidrag/ kommentarer. :o)

søndag 10. april 2011

35 DAGER IGJENAi, ai, ai, som tiden flyr! Konfirmasjonsdagen til Prinsen nærmer seg. Veldig, veldig fort!

Baksiden av innbydelsen

Konfirmasjonsdagen er en dag jeg ser frem til med stor glede, men puh! så mye som skal være gjort innen 15. mai!! Jeg har hørt mange si at "Det går såååå mye lettere med andremann!" Javel? OK? Og HVA er det som egentlig gjør det så mye lettere andre gang?

Herlig når man oppdager en skrivefeil litt for seint til at man orker gjøre noe med det.....

Det er jo de samme tingene som må gjøres andre gang man har konfirmant også? Ikke kan man droppe innbydelsene, for det er jo veldig koselig om der kommer noen i den håpefulles store dag...


Ikke kan man droppe bordkortene; det er nå tross alt greit at noen har tenkt ut hvem som bør sitte hvor, og at mor og far kan være helt sikre på at de får sitte på hver sin side av konfirmanten. Synes nå jeg, da.


Mat må man ha, drikke skal kjøpes inn, desserter og kaker lages, kanskje en overraskelse eller to skal på plass, klær og sko må være i boks, et pyntet bord er et must....hva er det egentlig som gjør andre gang enklere? Det er kanskje jeg som er treig, men I DON'T GET IT!!!

"Konvolutten"

Egentlig synes jeg det er mer tidkrevende med andregangskonfirmasjon, for da har man gjerne fått flere idéer til enda mer som bør gjøres. I alle fall er det sånn med meg. Denne gangen har jeg f.eks. funnet på å forvandle grimme lysestaker om til noen ganske kule noen. I forrige innlegg fikk du se hvordan de så ut på FØR-bildene. Sist vi var på hytta, bestemte jeg meg for at NÅ var tiden inne for "the big makeover".


Først fikk alle stakene (og undertegnede) en liten salmiakk-sjokk-behandling. Jeg trodde både vipper, bryn og nesehår skulle svis vekk der jeg sto bøyd over det varme salmiakkvannet, men både stakene og jeg overlevde. Og samtlige ansiktshår er intakte. Heldigvis. Og dessverre....

Dette var en messingstake

Deretter ble stakene tørket og fikk et strøk med heftgrunn; enten de var av messing, tinn, tre eller keramikk. Fungerte veldig bra! Har nemlig hørt at grunning må til dersom man vil at malingen skal sitte ordentlig. Og det vil man jo når man først bruker noen timer på et slikt arbeid. Nå skal jo ikke stakene være svarte i særlig lang tid fremover, men fargen kan godt vare ut konfirmasjonsdagen. Ja takk!

Ved nærmere øyesyn var denne keramikkstaken egentlig ingen stake, men... en vase.... Jaja, ting trenger ikke alltid bli brukt til det de er tiltenkt, trenger de vel? Pyttsann! En gang keramikkvase; nå (snart) svart lysestake!:)

Så var det bare å vente på at grunningen skulle tørke, slik at stakene kunne bæres opp på loftet for spraymaling. Mannen hadde vært på Biltema og kjøpt svart, matt maling. Han hadde kjøpt akkurat det Danden hadde bestilt, det var bare at hun plutselig ble litt i stuss på om det virkelig var matte staker hun ville ha? Kanskje burde det ha vært litt glans i malingen? Vel, nå var det matt som var kjøpt inn, så da fikk hun bare nøye seg med det! Her ser du resultatet:

Bakerst: Den tidligere grønne keramikkvasen
Til venstre: Trestake som opprinnelig var burgunderrød med håndmalte blomster på
Til høyre: Eks-messingstake

Jeg er godt fornøyd så langt. Litt i stuss på om det trengs flere staker, så det kan godt være at flere grelle staker må kjøpes på Fretex.

Nå er det snart påske, og bloggen min burde vel helst ha inneholdt bilder av flott påskepynt, men det tar så mange andre bloggere seg av. Jeg har andre ting i tankene denne våren, så da får påske være påske. Ferien tar jeg selvsagt i mot med åpne armer!

Ønsker deg en fin uke!