tirsdag 31. august 2010

"VÅRT SOMMERPARADIS" - KAPITTEL 6: UT PÅ GANGEN!

De av dere som er på min alder (40+), husker kanskje at man tidligere ble sendt ut på gangen dersom man hadde gjort noe galt på skolen. Som å kaste viskelær i timen eller begå andre alvorlige synder....Men gangen i sommerhuset vårt er ikke et sted man skal forbinde med straff. Den skal være innbydende og "welcoming", for å bruke et godt norsk ord.
Lea har funnet roen på gulvet i gangen... :o)
Her er noen bilder som forhåpentligvis gjør at du kan danne deg et bilde av om vi har lykkes i å lage "førsterommet" til et behagelig rom:
Buen i gangen ble gjort om til en firkantet åpning. Sim..... Vi (ok, ok, min mann....) la nytt tregulv og fikk opp mdf-plater på veggene. ....sala..... En åpen garderobe gir et litt rotete inntrykk, og vi valgte derfor å skjule den med et forheng. Enkelt montert på spiralstang! .... bim!! Det meste er holdt i hvitt (o, du hellige jul, for en overraskelse!!), men her har vi valgt rødt som kontrastfarge. Både fordi den tar opp igjen fargen på innredningen på toalettet, men også fordi det faktisk er kjekt med innslag av noen farger også! Rødt er en dominerende farge, så vi har prøvd å ikke overdrive bruken.
Vi har en forholdsvis lang plastrye på gulvet som ble kjøpt hos fantastiske InDesign. Slik vi bruker rya, er den rød med hvitt mønster, men om ønskelig kan den snus og da blir den hvit med rødt mønster! Den pynter opp, samtidig som den er superpraktisk. Ellers finner man rødfargen igjen på det stripete trekket til skuffene i kurvkommoden (se fotomontasje over)......
.... og på trappa. Her prøvde og feilet vi litt. Det ble nemlig altfor mye rødt til å begynne med!! Så, for at ikke Danden skulle behøve å legges inn på psykiatrisk klinikk pga. rødfargesjokk, måtte deler av den males hvit igjen. Rimelig kjapt!! Samtidig med at en del av rødfargen på trappa forsvant, kom fargen sakte tilbake i Dandens kinn.... Puh, en krise var avverget!!!
I trappetrinnene har vi.......sukk..... min MANN!!!.... lagt sisalteppe. Ytterst på trinnene er det festet eikelister. Det gikk lang tid før jeg ble fortrolig med trappa (pga. rødfargen, ja...), men nå har jeg vennet meg til den og setter pris på det friske avbrekket den faktisk er. Og når ei venninne av meg i tillegg har sagt at "den er veldig Lexington", så... ja.... da er den jo rett og slett vakker!? ;O) Hvis du studerer bildet av den nye trappa, vil du sikkert se at vi ikke er helt ferdige med malingsarbeidet. Og slik ser det fortsatt ut, er jeg redd.... Andre prosjekter har blitt prioritert, så vi har levd ganske leeeeenge med halvmalt vegg. Det er kanskje ikke spesielt "welcoming", men ingen av gjestene våre har klagd. Som om de hadde våget å kommentere det... Vi har planer om å få gjort ferdig dette arbeidet i løpet av høsten/ vinteren, og i så fall lover jeg å blogge om det.
Her er Lea på vei ned trappa, men i neste kapittel i Røvær-boka skal jeg ta deg med ovenpå..:o)

søndag 29. august 2010

"VÅRT SOMMERPARADIS" - KAPITTEL 5: UTRO PÅ DO

Tenker den tittelen fikk deg til å sperre øynene opp, ja? *ler* Jeg slenger ut en spinnvill hypotese og tipper at mange automatisk tenker: "Kanskje litt heftig å legge ut slike avsløringer på bloggen?", "Skal si den dama bretter ut livet sitt"? eller "Stakkars mann!!"?? Vel, ingen grunn til panikk. Slapp helt av, senk skuldrene og pust rolig - med magen. Her kommer ingen pinlige avsløringer, for dette handler om stilmessig utroskap.

Stilen i sommerhuset vårt er stort sett en blanding av romantikk, fransk landstil og svensk sommerhus. (Vet ikke helt om det er noen stil, langt mindre om det finnes noe navn på den, men...

....vi er superfornøyde med resultatet, så...

...da kan det egentlig hete hva søren det vil! ;o)

Men på "det lille rommet" har vi valgt å bryte litt med resten av huset. Fordi Danden jobbet på en baderomsavdeling på den tiden vi overtok huset, og var litt småforelsket i rød høyglans... Litt veldig mye forelsket.

Før toalettet ble pusset opp så det slik ut:


Danden har en lei tendens til tidvis å være litt fisefin (tjihi, litt barnsligartig ord siden vi nå er "inne på" toalettet..), så hun forlangte at toalettet som stod der skulle ut! Joda, jeg vet at det går an å vaske toaletter, men det er ikke alt som kan forklares på en rasjonell måte.. Så ut gikk både toalett, vask og retrospeil, og inn kom........ nytt toalett og en knallrød, høyglanset herlighet fra den franske kjøkken- og baderomsleverandøren Schmidt. Til å begynne med hadde vi bare en enkel speilflis over baderomsinnredningen - som fikk henge der for en periode, mens Danden jaktet på ett som var finere. Og det fant hun!


Speilet ble kjøpt hos Bohus Vikse møbler i Haugesund. Det kostet ikke mer enn 399,-, så da ble både kone og Økonimisjef fornøyd! (Litt flaks skal man ha lov å ha, og jeg fikk "bevist" - by accident, ok, so what? - at jeg ikke ALLTID velger det dyreste! Ha!) Det romantiske speilet myket opp rommet, og det ble en riktig så fin miks, synes jeg!

Til venstre på bildet over skimtes et fantastisk flott, klassisk marine- og hvitstripete håndkle fra Lexington. Jeg er rimelig forelsket i Lexington også (i tillegg til rød høyglans), så.....kremt.....sånn sett har jeg jo litt å innrømme. Men heldigvis ingenting som setter ekteskapet i fare!! Det er helt lovlige forelskelser, så lenge jeg klarer å holde meg på badematta og ikke gå eple-pære-bananas med shoppingen. Ikke sant slike forelskelser er lov? Lexingtons produkter er vel først og fremst NEW ENGLAND STYLE-produkter, men jeg synes håndkleet passet fin-fint inn på "det lille rom" sammen med den røde innredningen.

I neste kapittel tar jeg deg med ut på gangen. Ønsker deg en fin, ny uke!