onsdag 31. august 2011

SE, HUN STRIKKER!!

I sommer fikk vi, som nevnt i tidligere innlegg, gjort en god del ting - både hjemme og på hytta. Ett av mine prosjekter var å oppfylle ett av mine etterlengtede ønsker; å strikke en Marius-genser til migesen. Inni hodet mitt har jeg hele tiden trodd at jeg ønsket meg en variant med kritthvit bunnfarge, men da jeg var innom garnbutikken, og tok en laaaang diskusjon med meg selv, ble me-myself-and-I enig med seg at nei, vi går for ubleket i stedet! Så feil kan man altså ta! Man tror man ønsker seg noe, men ender opp med noe litt annet.

Oppskriften fant jeg i dette heftet fra SandnesGarn:


Likte egentlig godt damemodellen som vises på forsiden, den hadde et fint snitt, men jeg valgte den likevel bort. Syntes det var litt dumt at overgangen mellom ribbestrikken og mønsterfeltet havnet midt på puppene...... Nå er det jo ikke sikkert at den hadde gjort det på meg, for jeg skal ikke si at modellen på bildet og jeg er kliss like, liksom, men den sjansen tok jeg ikke. Man legger ikke såååå mye arbeid ned i noe, for å ende opp misfornøyd?! * Nei, vet du nå inderlig hva!*

Når det gjelder montering, synes jeg dette er akkurat like gøy som en hvilken-som-helst-far *Mannen f.eks.* synes det er å legge bokbind på skolebøker. Det er ikke det å sy for hånd som er ille - det er Å SY PÅ SYMASKIN!!! Hva greia er mellom meg og nevnte maskiner, vet jeg ikke, men det har aldri vært noen match. Hadde man kunnet date symaskiner, hadde jeg garantert havnet på en blind-date med en slik. *Just my luck!* Og det hadde IKKE vært en vellykket date!!! Hvorfor? Ikke får jeg til å tre maskinen *joda, jeg vet der følger bruksanvisning med slike, men de er IKKE idiotsikre!!* og undertråden plasserer jeg helt sikkert feil, for den lager alltid knute på seg. Nåla, som har som jobb å gå opp og ned og SY, slutter ganske kjapt å bevege seg, og maskinen lager ordentlige streikelyder! Nei, huttemegtu..... Derfor hoppet jeg galant over heftets modellforslag om å lage en Marius hettejakke. Ikke bare må man sy sømmer foran, men i tillegg skal man sy i glidelås. Grøss og gru, det skulle blitt baluba, folkens!!!! (Eh... dette var vel egentlig aldri en modell jeg har ønsket meg heller, da, men.....)
Jeg bladde videre gjennom heftet med "Figurnær" og "Enkel å montere" som essensielle stikkord, *stikkord er vel som oftest det.... essensielle, mener jeg...* og da jeg så modellen på bildet nedenfor, var jeg solgt! Love at first sight!Er du en trent strikker, ser du med en gang hvorfor jeg valgte denne: Den er figurnær, og man STRIKKER ermene og bolen sammen. INGEN SYMASKIN BEHØVES!!! Så utrolig forelsket jeg er i personen som fant opp denne metoden!?

Ca. to og en halv uke brukte jeg på dette prosjektet - ivrig som få. Og her er resultatet:


Eldsteprinsessa blir brukt som modell.
For ordens skyld: Den sitter ikke fullt så løst på meg...


Man skulle nesten tro at jeg hadde kjøpt garnet på Europris, for jeg "fikk mer til overs", og av det strikket jeg et såkalt pannebånd. Jeg vet ikke om "pannebånd" er den riktige betegnelsen? Jeg ville heller kalt det "toppløs lue". En litt småkinkig sak, med andre ord!:o) Dette drister jeg meg til å stå modell for selv, og guuuuud, hvilket talent "Top Model" har gått glipp av!!!!!!!!Det var uansett utrolig gøy å strikke igjen - etter x antall år i selvpålagt strikkesølibat - for å få ferdig tidligere omtalt fangbånd til Hardangerbunaden min, så da jeg var ferdig med genseren og nærmet meg slutten på den toppløse lua, kjente jeg abstinensene og kløa komme. Derfor tilbød jeg meg å strikke "noe" til mannen til en venninne. Må vel si at jeg nesten håpte på at han ville velge samme modell som meg - hehe, neida! -, men her er hva han valgte:
M-hmmmmm, en kofte. En jakke! Som er åpen på midten, liksom. Og hva må man gjøre for å få en genser til å bli en jakke??? I'll let you do the math.........

I kveld skal jeg i klubb, så da håper jeg å komme så langt at jeg snart kan begynne på mønsteret på bolen. Foreløpig er jeg på stadiet Danden-gjør-ting-hun-kan. Foreløpig.

Ha en fortryllende lillelørdagsaften, alle!

1 kommentar:

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)