torsdag 10. juni 2010

KULTURSØNDAG

Min mann er uten tvil den flinkeste av oss til å finne på ting å gjøre - enten bare oss to eller sammen med barna. For en tid tilbake fikk han idéen om å innføre det han kalte "kultursøndag" - noe jeg umiddelbart rynket på nesa av. Var heller litt smålunken, for jeg synes det er såååå fantastisk med late søndagsmorgener, vasse i pysjen hele dagen når anledningen en sjelden gang byr seg og.. tja... egentlig ha så lite på tapetet som mulig. Men han følte altså for at annenhver søndag skulle vi gi oss kulturen i vold. Vi representerer dagens "A4-familie"; mine, dine og våre, så de helgene "mine og dine" er hos oss, skulle vi finne på noe om søndagen. Kultursøndag, altså.

"Kultursøndag" nr. 2 i rekken utstyrte han barna med hvert sitt fotoapparat, tok dem med til Billedgalleriet i Haugesund og ga dem følgende utfordring: De skulle ta bilder hvor "Glans" var temaet. Han kom til å kåre det bildet han syntes var best, og vinneren skulle få en premie. Barna kunne velge 2 bilder hver som de ville ha med i konkurransen. Barna syntes det var kjempekjekt og bevæpnet med hvert sitt kamera var det tid for "photoshoot".

Jeg ble imponert over kreativiteten og synes det ble mange flotte og interessante bilder. Flink mann - og enda flinkere barn! Se bare her:

Jeg la ut bildene på Facebook og ba folk om å stemme frem vinnerbildet. Som for øvrig ble det venstre bildet på nestnederste rad. Tatt av min 13-årige sønn. Han fikk sin premie og de andre 3 fikk hver sin trøstepremie. Det viktigste er jo tross alt å delta?

Ble du inspirert av idéen? Om ikke til "Kultursøndag", så kanskje en "Kulturonsdag" eller hvilken som helst dag? En "Kulturuke" blir vel kanskje litt i meste laget for de fleste? I hvert fall for de av oss som sitter godt fast i den mye omtalte tidsklemma... Men en god idé er det, for da "må" man finne på noe sammen, og det er satt i system, slik at det forhåpentligvis blir en slags tradisjon som ikke sklir ut. Slik det gjorde for oss.... Tror vi må ta det opp igjen, for det var en god ting!

tirsdag 8. juni 2010

ÅÅÅ, SOM JEG GLEDER MEG!

Min gode venninne og nabo, Kristine Vikse, startet med design av barneklesmerket "MeMini" for noen år siden. (Det var for øvrig hun som hjalp meg med å få denne bloggen opp å gå. Tusen takk, Kristine!) Det er mangt og meget av positive ting som kan sies om MeMini-klærne, men akkurat dette lille innlegget handler om hennes nysatsing: I juli/ august lanserer hun klær for oss damer, og jeg gleeeder meg!!

Stilen på klærne vil jeg beskrive som en elegant balansegang mellom romantisk og klassisk. Som en blanding av NoaNoa og Chanel, kanskje?

Prismessig ligger klærne litt over middels, men så er de absolutt verdt å bruke litt ekstra på også! Både pga. den gode kvaliteten, men også fordi det kan være kjekt å ha noe som ikke "hele verden" labber rundt i!? Jeg har planer om å skaffe meg mer eller mindre hele kolleksjonen (nå er det jeg som snakker - ikke lommeboka...;o)), og her er noen av mine "must haves":


Deilige, myke klær - som ikke bare oppfyller komfortbehovet. Her får man i både pose og sekk - uten å se ut som en!

Om ikke så altfor lenge, vil du også finne disse herlighetene i utvalgte butikker:
Er det ikke fantastisk? Støvler med hæler!! Tørr og fin på beina? Ja takk!

Vil du se mer av kolleksjonen, følg linken i menyen til venstre på bloggen min. På nettsiden vil du også finne ut hvilke butikker hun har på blokka si pr. i dag. (I Haugesund vil Idéhuset i Victoriahjørnet bli forhandler av Kristine Vikse Collection.)

Et lite tips: Følg med i din "nærbutikk" og vær tidlig ute. Klærne kommer i et noe begrenset opplag nå i starten. I say no more....

mandag 7. juni 2010

TING JEG HAR LAGD I MØRKE...

Neida, jeg har ikke sittet i stummende mørke og lagd ting - det er bare min måte å beskrive "vinter" på. Til tross for at det kan være koselig med mørke kvelder ute og pledd, talgelys og noe digg inne, så er jeg definitivt ikke en vinterdame. Men årstidene lar seg dessverre ikke styre, så da får man heller gjøre det beste ut av det. Da kan man f.eks. bruke kreativiteten og lage noe! Vel, kreativitet og kreativitet, fru Blom, jeg skal ikke skryte på meg å ha diktet opp det som vises her, men LAGD dem, har jeg!

På nettsiden til Drops (se link i inspirasjonsmenyen til venstre) kan man laste ned gratis strikke- og hekleoppskrifter til man skjemmes.

Den er superrask å strikke, for jeg brukte dobbelt Safir-garn (fås kjøpt bl.a. på Sparkjøp) på pinne nr. 12.Denne er nr. 3 i rekken av puffer jeg har strikket til venninner - og den jeg er aller mest fornøyd med. Øvelse gjør mester! Puffen er man ferdig med nesten før man har begynt! Den heter "Puff Daddy", og oppskriften finner du på Pickles (se inspirasjonsmeny). Utfordringen er å få den til å bli rund og fin i formen.

Sett noe liknende i interiørbladene? Det stemmer nok, det. Bare at der koster den ca. 5.500,-. Lager du den selv, kommer den på mellom 800 og 900,-, og den blir akkurat like fin!

Tips til hvordan du skal "stuffe" den, slik at formen blir fin:
Bruk en pute som "kjerne". Rull en dyne rundt puta, og enda en dyne utenpå der igjen (ikke dundyner, for de blir "punktert" etter litt bruk..). Surr tau/ garn/ hyssing rundt alt dette, for å få bort evt. bulker og for å forme den. Stapp så alt sammen oppi et stretchlaken i samme farge som puffen (for å unngå at dynene viser gjennom maskene).  

søndag 6. juni 2010

LA VITA E BELLA


Føler meg uendelig rik - på gode venner og flott familie! Forrige helg hadde jeg en venninnegjeng med meg ut i havgapet,  og denne helgen gjentok jeg suksessen med en annen venninnegjeng. En stor takk til min kjære mann som lar meg få lov til å gjøre slike ting. Det er jo ikke til å komme fra at når mor pakker snippeska og drar sin kos fra fredag til søndag, så faller der en del arbeidsoppgaver i hodet på han som blir igjen hjemme.

Mine venninner er fantastiske og gavmilde personer; og alle besøkene har resultert i noen nye ting til sommerhuset vårt. Absolutt ikke nødvendig, men veldig, veldig koselig. Her er bilder av noen av tingene, samt litt diverse.


Og her er de flotte venninnene mine som var med ut denne helgen: 
 
(Fotomontasjene er laget i billedbehandlingsprogrammet Picasa)