søndag 11. juli 2010

CIAO!!!

I skrivende stund sitter Danden godt plassert i en stol på kjøkkenet, med et glass deilig, avkjølt hvitvin innen nær rekkevidde (det er da ferie??) og pc'en foran seg (ok, akkurat det gir seg vel selv...). Nå skal bloggekløen lindres litt, før jeg atter blir uten pc noen uker til. Dvs. det kan være jeg gir lyd fra meg likevel, for i morgen blir jeg den lykkelige eier av en etterlengtet iPhone! Og jeg har hørt at det går an å blogge fra den? Spørs om jeg får det til, men jeg kommer garantert til å prøve! 

Vel, vi er altså tilbake i heimen etter 14 dager i "støvellandet" - Italia. Jeg hadde glemt at det kunne bli så varmt og at det faktisk er mulig å ha fint vær hver eneste dag. Temperaturen lå mellom 25 og 35 grader - helt fantastisk!! 

17 haugalendinger (6 voksne og 11 barn i alderen 6,5 til 16 år)har nytt livet i den lille byen Pietra Ligure -nordvest i Italia. (Nærmeste kjente by er Genova, for de som er mer geografisk interesserte enn meg.) Vårt store reisefølge skapte ikke udelt begeistring overalt hvor vi kom (jeg tenker da spesielt på når vi skulle ut å spise om kvelden), og det hendte mer enn en gang at ALLE de ledige bordene som var ute i friluft var "reservato". Sure, and I'm Santa.... Visste du forresten at barn og unge KAN gå lei av pizza?? Ikke? Men det går altså an! 

Derimot var det en ting de IKKE gikk lei av:
IIIIIIIS!!!! Jeg tror ikke jeg lyger hvis jeg sier at ungene prøvde nært sagt alle iskremsortene de hadde der vi bodde; vannis på pinne, vannis formet som små perler, kremis med kjeks, kremis uten kjeks, kremis med mørk sjokolade, hvit sjokolade, dobbelt sjokoladetrekk med karamell mellom de to sjokoladetrekkene, med nøtter, uten nøtter - you name it, they ate it! Men hva er vel sommer uten barn som spiser is fra morgen til kveld? Har jeg IKKE sett!
Et annet "must" når man snakker ordentlig sommer, er bading. De fleste dagene ble tilbrakt henholdsvis ved bassenget utenfor der vi bodde, eller på stranden som tilhørte hotellet vårt. Kroppene til både store og små ble behørig badet - et utall ganger til dagen, før samtlige tok seg en dusj på ettermiddagen før vi gikk ut for å spise. Rart at ikke samtlige har begynt å vagge og si kvakk-kvakk!

Barna storkoste seg i vannet, og ved hjelp av et kamera som kan ta bilder under vann, har de dokumentert noe av leken i det våte element.

Vår yngste datter, Lea, lærte for øvrig å svømme mens vi var der nede. Stor stas!!! Hun hoppet "spiker'n", "bomba" og andre krumspring. Hun er ikke skvetten på noen områder, for så vidt... En 6-åring som er meget trygg på seg selv og full av liv!:o)Uansett hvor gøy det er med bading; 14 dager KUN på strand og i basseng, kan bli kjedelig i lengden. Derfor dro vi en tur til Monaco en av dagene den første uka, for å få et lite avbrekk.
Alle våre fire på togstasjonen (årets julekort?)

Jeg er veldig glad vi tok turen til Monaco! Foruten å være et kjærkomment avbrekk, var der virkelig mye flott å se der. Monaco er et sted for de..... hva skal jeg si.... svært velstående, tenker jeg er dekkende, og rikmannsfaktoren var virkelig høy! Yachtene som lå langs kaien var perverst store og flotte, de to vanligste bilmerkene der må være Ferrari og Lamborghini og flere av monegaskene fikk rikmannsalarmen til å gå helt amok! Fascinerende, surrealistisk, flott, men også til å bli litt småkvalm av.... Jeg føler meg ikke vel i sånne settinger. Kanskje fordi jeg ikke er i mitt rette element? Hehe.... Her er i hvert fall noen bilder fra dagsturen vår:

Ett av Monacos kjøpesentre. Om jeg fant noe der? Våget ikke se en gang... Derimot fant jeg en Zara-butikk i en annen gate!

                                    En av Monacos gater hvor det berømte billøpet foregår

Til venstre: En slags pergola - kanskje til inspirasjon for min kjære hussnekker? På terrassen vår ligger materialene fortsatt og venter på å bli til noe. Men, rett skal være rett; man kan ikke snekre pergola i Haugesund når man er på ferie i Italia!!
For å understreke at vi var skikkelige turister, hev vi oss på et tog. En sånn type turisttog, som de har i mange byer. Jeg hater egentlig å være "japan-turist", men det var vel akkurat det vi var der vi satt med hvert vårt headset på hodet, brus, is og et par kameraer.....

Vurderte å teste fransken min og velge nr. 1, men jeg havnet fort ned på 2'en, gitt...

En av mange fordeler med å være i varmere strøk, er at man bytter farge fra blåhvit til nøttebrun. Jeg kunne godt tatt bilde av magen min for å bevise resultatet, men man har da ikke en blogg for bokstavlig talt å brette ut livet sitt? Har man vel????

Nå venter nesten 3 hele uker på Røvær, og når bare alle klær er vasket, nye kofferter pakket, mat, verktøy, materialer og diverse annet er handlet inn og puttet på en tilhenger, så er vi klare! Vi er så langt veldig fornøyde med ferien og håper og tror at de siste ukene gjør oss like glade og fornøyde som Lea er på bildet her.
Benytter anledningen til å ønske dere alle en fortsatt god sommer! Jeg kommer sterkt tilbake om noen uker - om ikke før. Vi får se hvor mye jeg klarer å lære meg på iPhone'n som skal kjøpes inn i morgen. Den står ØVERST på handle-/ huskelista mi for morgendagen!!! Som om jeg kom til å glemme ut det.... ;o)


1 kommentar:

  1. Velkommen hjem :D
    Hørres ut som ein fantastiske tur Randi og så herligt det hørtes ut med varme og sol hver dag, mer enn me kan skryta av her hjemma.
    Kos dokker videre på Røvær :)
    God sommerklem

    SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)