mandag 19. juli 2010

STORE HENDELSER I SAKTE TEMPO

Vi installerte oss på hytta for en drøy uke siden, og her nyter vi late dager. Vel, hvor late de er, kommer nok helt an på hvems øyne man ser det med... At dagene er late og langsommere enn det vanlige, hektiske hverdagslivet, betyr ikke at livet er uten begivenheter!


Først av alt: Mor har fått sin etterlengtede iPhone!!! Og dette innlegget er det aller første jeg skriver via mitt nye vidunder. Får ikke opp forhåndsvisning av innlegget, så layouten ber jeg dere være overbærende med.... (Danden uten full kontroll minner litt om ekstremsport - på høyt nivå... Men pyttsann, det er ferietid, så jeg senker skuldrene, puster rolig med magen, slipper tøylene og lar humla suse! Gulp...) iPhone'en jeg har fått meg, er den "gode, gamle" 3GS'en, og joda, jeg har fått med meg at iPhone 4 er rett rundt hjørnet, men for meg, som ikke engang vet forskjell på 3G'en og 3GS'en, skulle det bety.... absolutt ingenting!! Jeg er superfornøyd med mitt nye leketøy! (Om Dandenmannen synes det er like stas at jeg er opptatt 24-7, tja, det sier historien ingenting om....


En annen gledelig nyhet her fra havgapet, er at det flotte oldemorsteppet jeg bestilte på www.jotex.no endelig er på plass i sofaen! Og hele mors hjerte gleder seg.


Som dere ser, fargene passet perfekt inn i resten av interiøret - så "flaks"!;-) To skåler og en mugge fra fantastiske Greengate er flotte fargeklatter i vårt hvite hus og blir flittig brukt. Digger disse søte tingene -både med og uten innhold!Å sette farge på tilværelsen kan man gjøre på så mange måter; for noen dager siden gjorde jeg det i form av en god salat, som tilbehør til en heller fargeløs middag. Som jeg ikke engang husker hva var....

Prøv vannmelon i salaten - det er veldig friskt og godt!! Familiens yngste er i tannfellingsalderen. Hun har tidligere fått god hjelp av sin storebror, som har hatt en småsadistisk glede av å bistå sin lillesøster med å bli kvitt mer eller mindre gjenstridige melketenner. Det har nok ikke vært en udelt glede for hun som eide tennene, så denne gangen var det om å gjøre å få ut tanna på egenhånd - før broren kom henne til "unnsetning". Hun rikket og vred, og arbeidet ble belønnet en sen kveld, med et blødende hull i tanngarden. Og 20 kroner fra tannfeen! Den er visst ekstra gavmild, tannfeen på Røvær?


Neste dag dokumenterte hun både hendelsen og gevinsten:


Som sagt, her ute går ting i sakte tempo, alt går litt seinere. Vi er oppe til seine natta, sover lenger og spiser middag "med de fine", som det heter når man skal kamuflere at man er for lat til å lage middag til fornuftig tid... Men far holder stand! Siden vi kom ut hit, har han lagt skiferheller på lekehytta (har ikke alle lekehytter det, kanskje??),

og i skrivende stund legges siste hånd på taket på inngangspartiet - som også har fått skiferheller. Vi har hatt ca. 20 "små" diskusjoner om hva taket skulle kles med, og for å gjøre en lang historie kort; jeg vant - det ble skifer! Ikke for det at noen ser hva som er på taket, men Danden liker at ting er på stell og tar seg fint ut. Og JEG ser hvilket tak som er på inngangspartiet! Hvis jeg går opp i 2. etg. og ser ut gjennom det store vinduet i gangen.

Eller henger ut av baderomsvinduet. Noe jeg gjør rett som det er...


Og da skal jeg søren meg ikke se ned på et tak med takpanner når huset ellers er belagt med skifer! Eller ennå verre, grøss og gru..... et tak belagt med skingel!

1 kommentar:

  1. ja, gu´ d va pigadø dritflaks at fargane matsja, Randi!!! ;-)

    SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)