tirsdag 31. august 2010

"VÅRT SOMMERPARADIS" - KAPITTEL 6: UT PÅ GANGEN!

De av dere som er på min alder (40+), husker kanskje at man tidligere ble sendt ut på gangen dersom man hadde gjort noe galt på skolen. Som å kaste viskelær i timen eller begå andre alvorlige synder....Men gangen i sommerhuset vårt er ikke et sted man skal forbinde med straff. Den skal være innbydende og "welcoming", for å bruke et godt norsk ord.
Lea har funnet roen på gulvet i gangen... :o)
Her er noen bilder som forhåpentligvis gjør at du kan danne deg et bilde av om vi har lykkes i å lage "førsterommet" til et behagelig rom:
Buen i gangen ble gjort om til en firkantet åpning. Sim..... Vi (ok, ok, min mann....) la nytt tregulv og fikk opp mdf-plater på veggene. ....sala..... En åpen garderobe gir et litt rotete inntrykk, og vi valgte derfor å skjule den med et forheng. Enkelt montert på spiralstang! .... bim!! Det meste er holdt i hvitt (o, du hellige jul, for en overraskelse!!), men her har vi valgt rødt som kontrastfarge. Både fordi den tar opp igjen fargen på innredningen på toalettet, men også fordi det faktisk er kjekt med innslag av noen farger også! Rødt er en dominerende farge, så vi har prøvd å ikke overdrive bruken.
Vi har en forholdsvis lang plastrye på gulvet som ble kjøpt hos fantastiske InDesign. Slik vi bruker rya, er den rød med hvitt mønster, men om ønskelig kan den snus og da blir den hvit med rødt mønster! Den pynter opp, samtidig som den er superpraktisk. Ellers finner man rødfargen igjen på det stripete trekket til skuffene i kurvkommoden (se fotomontasje over)......
.... og på trappa. Her prøvde og feilet vi litt. Det ble nemlig altfor mye rødt til å begynne med!! Så, for at ikke Danden skulle behøve å legges inn på psykiatrisk klinikk pga. rødfargesjokk, måtte deler av den males hvit igjen. Rimelig kjapt!! Samtidig med at en del av rødfargen på trappa forsvant, kom fargen sakte tilbake i Dandens kinn.... Puh, en krise var avverget!!!
I trappetrinnene har vi.......sukk..... min MANN!!!.... lagt sisalteppe. Ytterst på trinnene er det festet eikelister. Det gikk lang tid før jeg ble fortrolig med trappa (pga. rødfargen, ja...), men nå har jeg vennet meg til den og setter pris på det friske avbrekket den faktisk er. Og når ei venninne av meg i tillegg har sagt at "den er veldig Lexington", så... ja.... da er den jo rett og slett vakker!? ;O) Hvis du studerer bildet av den nye trappa, vil du sikkert se at vi ikke er helt ferdige med malingsarbeidet. Og slik ser det fortsatt ut, er jeg redd.... Andre prosjekter har blitt prioritert, så vi har levd ganske leeeeenge med halvmalt vegg. Det er kanskje ikke spesielt "welcoming", men ingen av gjestene våre har klagd. Som om de hadde våget å kommentere det... Vi har planer om å få gjort ferdig dette arbeidet i løpet av høsten/ vinteren, og i så fall lover jeg å blogge om det.
Her er Lea på vei ned trappa, men i neste kapittel i Røvær-boka skal jeg ta deg med ovenpå..:o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)