fredag 10. desember 2010

RØDT TIL LYST!!

For mange er RØDT julens farge, og for så vidt er den vel det for meg også. Det er bare det at de siste par årene er jeg blitt litt anti-rød, på en måte. Merker at hvit og naturfarget julepynt appellerer mer til meg enn den røde. Noen innslag av rødt kommer jeg likevel ikke utenom.

Bilder fra vårt julepyntede feriehus på Røvær

Men på badet hjemme er det rødt som gjelder. På en måte er det synd jeg ikke har før-bilder av vårt gamle bad, men på en annen måte er det kanskje like greit.... *Den som sier at 80-tallet var det verste tiåret med tanke på diverse trender, bør ta seg en liten kikk på bilder fra 90-tallet. Det var virkelig IKKE så veldig stilig det tiåret heller!!!....*

Vi har et veldig lite bad, så det gjaldt å få utnyttet det best mulig. Høyskapet til høyre rommer mye "dill-dall", men pga. at det ikke er så dypt, er det ikke i veien når man kommer inn døra.

Baderomsinnredningen er fra italienske MASTELLA, og ble kjøpt da jeg jobbet som baderomskonsulent hos H. R. Sandvold Rørhandel. Man skulle tro at det var en smal sak å tegne og planlegge sitt eget bad, når dette var ting jeg jobbet med hver eneste dag, men niks - det ble faktisk vanskeligere!! Problemet var jo at jeg visste så altfor godt hva som fantes på markedet, og derfor ble det ingen lett jobb å velge! Skjønt - jobb og jobb.....;o)
  
Den vegghengte kommoden gir god oppbevaringsplass, samtidig som den ikke stjeler gulvplass. Skapet ovenfor er godt å ha, og speildørene er med på å giøkt romfølelse.

Etter å ha landet på hvilken type innredning jeg ville ha, og i tegneprogrammet prøvd den ut i både hvit, grå, lyseblå, eikefarget og rød utførelse, landet vi til slutt på den røde, høyglansede varianten. *Som den observante leser sikkert har lagt merke til...*. Vi var veldig i stuss på om vi kom til å være møkk lei av badet etter bare noen måneder, *Rødt er tross alt en veldig dominerende farge!*, men nå er det 4,5 år siden vi pusset det opp, og vi er fortsatt like fornøyde!:o) Så, om du skal pusse opp badet og vurderer å gå for en litt sprelsk farge på innredningen: Go for it! Det er en kjærkommen oppkvikker å komme inn på et fargerikt bad om morgenen - mens drømmene fortsatt henger etter deg som et slitt, slafsete brudeslør, søvnen pryder øyekrokene, håret har formet seg etter puta og det fortsatt er sovelukt på soverommet. Og det er TIDLIG....


Jeg er veldig fornøyd med den delen av badet dere ser på bildet over! På veggen lagde min mann noen små hyller som vi har telys på (idé stjålet fra et interiørprogram på tv). Bak badekaret, både på lang- og kortside, brukte vi baderomspanel for å beskytte de panelte veggene (MDF-plater som vi malte med våtromsmaling). Ved å lage "trappetrinn" på panelet, fikk vi lagd en fin overgang fra det som var fornuftig høyde i forhold til badekaret, til det som var fornuftig høyde for dusjnisjen. Begge sonene er jo våtsoner, så veggene måtte ha en eller form for beskyttelse. Vi fant ut at baderomspanel var helt genialt!!! Det finnes mye å velge mellom nå, så de fleste bør finne noe de liker.

Toalettet er italiensk og heter Pozzi-Ginori Join (forhandles bl.a. av  Porsgrund Bad). Det jeg liker med dette toalettet er: 

1. Det er kult å se på.
2. Det er veldig praktisk! *Stolt av å kunne tilføye det!* Der er nemlig ingen krinkelkroker hvor der kan samle seg støv, og det er svært lett å rengjøre. Alle husfedres drøm, m.a.o.!!

Italia er ikke bare representert på porselen og innredning. Klarte å finne nok en italiensk smukkas *ikke rørleggeren, nei...* til å ha på badet - nemlig en toalettrullholder fra Alessi. En kul og kraftig, liten sak. 

Gulvet var det eneste vi ikke rørte da vi pusset opp. Det har det samme gulvbelegget som da huset ble bygd i det herrens år 1994. Så det er dama si som nøyer seg med det gamle!!!! Juhuuu....

Vil avslutte med å vise noe av det italienske Mastella har å by på. De har et vanvittig utvalg innen moderne interiør til badet - både når det gjelder størrelser, fargevalg, speil og lamper. De har også begynt å få noe tilbehør, så jeg da jeg var innom nettsida deres i dag. Vet dessverre ikke hvem som forhandler Mastella her i Norge, men vil uansett vise dere noen av godbitene Mastella har å by på (hadde jeg hatt sykt med penger, skulle jeg sporenstreks startet en Mastella-butikk!!!):

Noen innredninger:


Servanter:

Glassvask - her vist som heldekkende

Enda et eksempel på heldekkende servant, men denne er i et kunststoffmateriale. Føles myk og god å ta på! Legg merke til de flotte, mønstrede speilskapene til venstre!

Liten innredning til små toalettrom:

Hva med denne lille fargeklatten?

Tilbehør:
Vegghengt såpeskål

Til venstre: Har du sett en slik toalettbørste noen gang? Var ikke denne kul??? Me like a lot!;o)))
Til høyre: Ikke å forakte denne håndklestangen heller.....

Om du ikke skulle ha en forhandler av Mastellas baderomsmøbler i nærheten av der du bor, så håper jeg i hvert fall at du har kost deg med innlegget og kanskje fått litt inspirasjon? (Og for de av dere som måtte lure; H. R. Sandvold Rørhandel i Haugesund var tidligere forhandler av Mastella, men i 2008 ble familiebedriften kjøpt opp av Neumann, og en del endringer ble gjort. Bl.a. forsvant Mastella ut av baderomssortimentet.)

Ønsker deg en fortsatt god fredag og regner med at jeg er "på" igjen om ikke så altfor lenge. C U! :o))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)