torsdag 23. september 2010

OPP-NED-TRAPPER?

Siden jeg har skrevet litt om loftet vårt på Røvær i de siste blogginnleggene - og er godt i gang med shopping av diverse som skal pønte opp øverste-etasjen! - synes jeg nesten jeg må vise dere hvordan det ser ut der pr. i dag.
Det er ei god stund siden dette bildet ble tatt, men nesten slik ser det ut i gangen i 2. etg. i dag også. Har ikke gjort oss ferdige med oppussing av gangen, fordi vi har konsentrert oss om soverommene, badet, toalettet, spisestua, stua og kjøkkenet. Og lekehuset. Og terrassen. Og gangen nede. Og inngangsparti og skifting av bordkledning, vinduer og dører på hele huset.

Man kommer opp på loftet ved først å trekke i en snor (den mørke dingsen som henger ned fra taket), som ganske så magisk får ei loftsluke til å åpne seg, og så kan man gå opp trappa. Man kan selvsagt gå NED samme trapp - om man er oppe på loftet. Veldig bra at det ikke finnes egne opp- og nedtrapper, egentlig, for tenk bare om jeg f.eks. hadde fått i oppdrag å bestille ei trapp, og det var forskjell på opp-trapper og ned-trapper!? Da hadde jeg garantert bestilt feil og fått masse kjeft av husbonden...
Hvis du studerer bildet, ser du kanskje at loftsluka ikke er så stor? Den er i hvert fall ikke det! Så før vi begynner å bære opp diverse ting som er større enn 10x10cm (ok, den er LITT større, for jeg får glatt rumpa mi opp dit, så bittelitt større er den... hihi..), må den "fikses litt".

Slik ser loftet ut nå (bildene av "hele" rommet er det Grethe Nygaard som har tatt. Det er forsåvidt hun som har tatt detaljbildene også, eller dvs. det er jeg som har beskåret de to hun tok. Rett skal være rett - man kødder ikke med fotografer!):

 

Tror ikke jeg skal male over "1950", men heller ramme det inn på en eller annen måte. Hva synes du? Forslag?I sted filosoferte jeg litt rundt opp- og nedtrapper. Men noe som virkelig har undret meg er trappebjelkene i taket. Hvorfor er de der? Joda, jeg ser jo at det er festet tverrbjelker på dem, men hvorfor har de brukt denne teknikken? Noen som vet? Og som kanskje også vet om det går fint å fjerne "trappene"? Jeg har ikke så lyst å ha de rare dingsene der - vi skal jo lage MANGE plassbygde senger, bl.a. Og så er det heller ikke pent å se på. Noe som også teller litt.....


Det er langt frem til drømmeloftet mitt er et faktum, og her om dagen sa Danden-mannen at det er leeeenge til vi begynner å gjøre noe med det. Ja, til neste år en gang, sa jeg og prøvde å ikke høres altfor ivrig ut, for mannen må absolutt ikke føle seg presset til å gjøre noe - for da virker han ikke. Så jeg prøvde å legge an en litt nonchalant tone. Tja, sent til neste år en gang, kanskje, svarte han. "Kanskje" er vel i grunnen ikke helt riktig, for vi SKAL jo det?! Tonen var ikke like nonchalant lenger.... Joda, vi får se, svarte han. Fant ut at jeg fikk nøye meg med det inntil videre. Men at det SKAL BLI TIL NESTE ÅR - oh yes, sir!!!! Om jeg så skal leie fagfolk!!!! Hehe, den der pleier forresten å virke, for mannen vil jo svært gjerne få vise hva han er god for. Og at han fint klarer å gjøre det aller meste av det fagfolk får til! Noe som også er riktig. Men, streiker han, da hyrer Danden sporenstreks inn både en og to handymen!!!

For de av dere som har fulgt med på pergola-prosjektet vårt:
Det er bittelitt stillstand i heimen på dette området, for vi har gått enda noen runder i forhold til hvilket tak vi skulle velge over pergolaens største del. Gisp..... Men nå er det endelig bestemt, og vi har havnet på noe polypro...ett-eller-annet-som-jeg-ikke-husker. Et klart plast-tak (flate plater) er i hvert fall hva det blir, og taket ble bestilt i dag hos Neumann i Haugesund. JIPPI!!!! Ca. to ukers leveringstid.*ikke-jippi* (Du kan gå innom denne siden om du ønsker å lese litt om takplatene.)

Bilder kommer så snart taket er på plass. Da er det også tid for å style (ENDELIG!!!), så jeg lover masse bildemateriale når den tid kommer!  I mellomtiden har jeg begynt å vindusshoppe pønteting. Som f.eks. noen av disse godsakene fra Bohus!


3 kommentarer:

 1. Hahaha..så herlig innlegg:)) Jeg hadde også garantert kjøpt inn feil om det fantes både opp og ned trapper:))
  Sånne trappetakbjelker har ikke jeg heller sett før....sikkert en kreativ mann som bygde huset:))

  Denne bloggen likte jeg:) )*smiler ennå*

  Takk for at du tipset meg om bloggen din!!!

  Legger meg til som følger:)) og så putter jeg deg inn på blogglista mi:))

  Blir spennende å følge med på loft prosjektet:))

  SvarSlett
 2. Halloooo, innom for å si hei!!
  Stilige omgivelser, jøje meg, blir sikkert gøy å holde på med!
  Ha en fin kveld!
  Klem, M

  SvarSlett
 3. Kjære M og fru Rosa! Tuusen takk for kommentarer og velkommen som følgere!!! You made my day, girls! Setter stor pris på når folk legger igjen spor etter seg og ikke minst når noen synes bloggen min er bra nok til at de har lyst til å følge den. Veldig hyggelig!

  Søndagen er egentlig min faste bloggedag, men får ikke gjort det i dag. Må prioritere jobb, men lover å komme sterkt tilbake!

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Klem fra Danden

  SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)