søndag 8. mai 2011

BOKA OM RØVÆR - KAP. 10: EN KROK I GANGEN OPPE

Da vi satte kursen mot Røvær for å tilbringe påsken der, hadde vi så mye bagasje med oss ut at det kunne til forveksling se ut som om vi skulle flytte dit. Men når man tar med diverse møbler og nips i tillegg til klær, mat og drikke for ei hel uke, ja, da holder det ikke med en liten ryggsekk. Det gjør ikke det.


Med på lasset var bl. a. dette flotte konsollbordet - som jeg var så heldig å få fra det gamle bygget hvor jobben min holdt til før vi flyttet inn i nytt bygg på nyåret. Bordet stod på det gamle kontoret til sjefen min. Som sagt et flott bord, men mahognyfarge passer ikke noe sted hos oss - verken hjemme eller på hytta. Allerede før jeg visste om det var jeg som vant "loddtrekningen" av dette bordet, hadde jeg planen klar for dets videre skjebne.


Var derimot usikker på om de gamle håndtakene skulle beholdes eller byttes ut, men valgte å la dem få bli som de var. Forvandlingen ble påbegynt allerede samme dag som vi kom ut på hytta - etter at vi hadde fått ryddet av hengeren og fått ting på plass. Bordet ble båret inn på ett av soverommene, Mannen fant frem det Danden trengte (det må han alltid. Arbeidsfordeling, heter det!), og så var jeg i gang. Først pusset jeg bordet med fint sandpapir, deretter tørket jeg bort pussestøvet, og så var det frem med malerkost og maling. "Hvitt", tenker du kanskje nå? Nope! Faktisk helt i andre enden av skalaen. SVART! Hadde tro på at dette var fargen som ville kle bordet best. Jeg ønsket også at bordet skulle bli blankt, derfor brukte jeg glansgrad 80.Og bordet ble suuuperfint, synes jeg! (Beklager at noen av bildene er litt mørke, men de er tatt i motlys...)

Gyngestolen fikk vi av naboen, som spurte om vi ville ha den. Hos dem stod den bare i garasjen. Jeg tror ikke hun var ferdig å stille spørsmålet en gang før jeg svarte: "Tusen takk! Klart vi vil!!!" At den var hvit, gjorde jo ikke noe særlig. Helt ok, liksom!Puta kjøpte jeg på Living (tror den kostet 149,-). Den hadde litt rødt i seg og tok dermed opp rødfargen vi har øverst på rekkverket på trappa.

Over ryggen på gyngestolen hang jeg en heklet duk, som en kollega av meg har heklet. Hun hadde hatt opprydning i kjelleren og funnet frem mye hun ikke lenger ville ha. Jeg synes duken passet godt som pynt på gyngestolen. *Digger når andre rydder i kjeller og garasje og finner fram slike skatter som vi kan få!*Disse bildene har motiver fra gamle Haugesund - og er også "arvegods" fra AOF Haugalands gamle lokaler. Rammene var opprinnelig brune med en gullkant innerst, men Danden tok bildene med seg opp på loftet, fant frem den svarte spraymalingen fra Prosjekt Lysestaker (se tidligere innlegg) - og vips-vaps, så ble de svarte og fine! *Altså helt "vips-vaps" var det ikke, for bildene er skikkelige greier. På baksiden er det brukt god gammeldags teip. Godt teipet fast. Ordentlig godt - med oppheng og det hele. Jeg kunne altså ikke bare ta ut glass og bilde, slik at jeg bare stod igjen med rammene. Noe jeg først trodde. Dermed måtte jeg dekke til bildene med avispapir (Haugesunds Avis, selvsagt!) og feste dette med maskeringstape. Litt tidkrevende, men eneste måte å løse utfordringen på.*

Pynten på bordet er for det meste ting som min mormor hadde:
  

Det eneste som ikke er etter henne, er hekleduken (også denne er fra min tidligere nevnte kollegas kjelleropprydning) og dette speilet (ble kjøpt i Tallinn da vi var på tur med jobben min).Denne flotte lysekronen kommer fra min venninne som driver gave- og interiørbutikken INMARI (se tidligere innlegg). Den har lenge ligget "på vent", for jeg klarte ikke å finne den rette plassen med en gang. Men nå er den kommet opp, og det føltes helt, helt riktig!


Ble superfornøyd med "kosekroken"! Før ble denne smale traséen kun brukt som tørkeplass - det går nemlig akkurat å få et stativ med vinger inn her og likevel ha litt plass til å åle seg forbi. Men nå er de tidene over, for nå er tørkeplassen møblert. Deilig!

Nå lurer du kanskje på om jeg er i mål med konfirmasjonsforberedelsene, siden jeg har tatt meg tid til å skrive et nytt innlegg? Eh... nei... Men av og til er det deilig å være litt "ulydig" og gjøre noe helt annet enn det man bør.....

Dette tablået har jeg laget til på en liten "hylle" på toppen av trappa. Fornøyd!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)