søndag 7. august 2011

EN SOMMER ER OVER....

Det har vært stille på bloggen min de siste ukene. Jeg har nemlig hatt det travelt med å ha fri og slappe av! Jeg har storkost meg sammen med familie og venner, og vi har virkelig fått ladet batteriene. Men nå er drøye fire uker i sommerhuset vårt over, og det var med tungt hjerte vi pakket sammen og vasket ut sommeren 2011. SNUFS! Imorgen er det back to life, back to reality. No mercy!

Før vi forlot hytta, knipset jeg som en gal for å prøve å dokumentere det meste av det vi har tutlet på med disse ukene. Vi har nemlig ikke slappet av HELE tiden!

Det aller første prosjektet var å male loftstrappa.
Kanskje ikke så lett å se på bildet, men fargen er lyselyseblå.

 Ett av Mannens store prosjekter var å legge skiferheller på inngangsparti - både hjemme og på hytta. 

På hytta


Hjemme


Og når man skal sage skiferheller, må man visst se slik ut:

Ser mest ut som han er på vei til å konvertere til jødedommen...:)
 Et annet stort prosjekt var terrassen. Den var behandlet, men noe må ha gått fryktelig galt, for både gulv og rekkverk flasset kraftig. Jeg vet at vi grunnet og gjorde ting etter alle kunstens regler, skjønt... Vel, noe feil må vi ha gjort. Terrassegulvet ble behandlet med kaustisk soda og høytrykksspylt, og da forsvant ALT!

Etter den noe ublide behandlingen gjorde materialene sitt lille, stille opprør og reiste bokstavlig talt bust! Dermed måtte alt pusses, før gulvet kunne få ett strøk med grå terrassebeis. *På boksen med beis stod det at man ikke skulle ta mer enn ett strøk, og det var noe som var lett å følge, gitt! Tenk, man "fikk ikke lov" å beise mer før om ett år!? Fantastisk! Skulle ønske det var flere ting som kom med en slik bruksanvisning...*
Fargen vi hadde på terrassegulvet tidligere skulle liksom forestille grå, men er du ikke enig i at den liknet mer på hvit? Ikke særlig øyevennlig i solsteiken, kan jeg bare fortelle, så hvitt terrassegulv anbefaler jeg ingen! Bare evt. til dem jeg ikke liker...

Prinsen hadde i oppdrag å pusse rekkverket, og da det var gjort, ga Mannen det en behandling med en primer for betong (skal visstnok gi et veldig godt feste for maling) og deretter ble det brukt Visir (som i følge min kjære pappa er noe stort tull. Vel, vel, vi liker å tulle, så Visir ble det.). Før rekkverket ble malt, lurte Mannen på om ikke rekkverket også skulle være grått - som gulvet? Unnskyld meg, men har du drukket av den derre Visir'en? spurte jeg. Ærlig talt, det får da være grenser!! Rekkverket skal være hvitt, så sånn er det med den saken!! Han rakk ikke å male rekkverket ferdig, så akkurat det prosjektet er ikke avsluttet ennå.

Amatør som jeg er, glemte jeg dessverre å ta bilde av terrassegulv og nymalt rekkverk.... Skal prøve å få det med i et senere innlegg.

Et annet av de større prosjektene var å pusse opp badet i 2. etg. I og med at innredningen ble flyttet ut hjemmefra, slik at vi kunne få ny innredning hjemme, har den liksom aldri passet helt inn. Nå var det, i følge Danden, på høy tid å få gjort noe med den saken:

Jeg malte frontene i samme farge som kjøkkeninnredningen - for å binde tingene litt sammen. Frontene ble selvsagt malt både utvendig og innvendig.


Mannen sparklet igjen hullene etter de gamle bøylehåndtakene, slik at vi fikk satt på nye knotter. I tillegg lagde han nye benkeplater av KRAFTIG plank (ikke spør meg om dimensjonen...) og ga dem et strøk med uttynnet terrassebeis. Vi ble kjempefornøyde! 
Speilene ble fornyet ved at Mannen skrudde på noen plankebiter, som også fikk en omgang med uttynnet terrassebeis. Føler meg nesten som en gjenbruksdronning - hehe...


En såpeskål trenger ikke nødvendigvis brukes til såpe! (Mannen var bekymra for søl på den nye benkeplata, så VIPS! måtte såpeskålen fungere som telysholder i stedet!)

Hytta er blitt dekorert med en god del bilder i løpet av sommeren. I følge Eldsteprinsessa er det nå "overkill", men jeg synes det ble ganske koselig. Her får du en sneakpeak:

Veggen utenfor toalettet i 1. etg. er blitt en familievegg. Koselig med personlige bilder
også, synes jeg! De svarte rammene ble litt for mørke til den lyse stilen vi har på hytta, så....

.... jeg malte dem to strøk med samme farge som baderoms- og
kjøkkeninnredningen! Mye bedre!

Denne kroken ble fornyet med 3 florabilder (rev ut noen sider fra ett av Nordens Flora-bindene mine og satte dem i rammer), "Ludde" underlag og "Alvine" pute (begge fra IKEA).
 
I trappeoppgangen har jeg bl.a. dekorert med denne humoristiske wallsticker'en. Den er helt på grensen til å være skikkelig stygg, men jeg synes den er et humoristisk innslag!
 
Mannen har lenge mast om at vi må få hengt opp et flyfoto som vi kjøpte første året vi hadde hytta. Det var aldri mitt ønske å kjøpe bildet da flyfotografmannen banket på døra vår, så det er ikke noe som har vært prioritert. Kan man si. Men innimellom må man lytte litt til hva andre ønsker også, så etter mye fintenkning fikk det plass på en av de andre veggene i trappeoppgangen, sammen med et kart jeg kjøpte på en nettbutikk for en stund siden.


Hytta er blitt fornyet med andre ting også:

På et brett fra IKEA har jeg samlet noen fine ting
 
Dette hjertet fant jeg hos Erik Jacobsen - en butikk i Haugesund sentrum
 
"Romantica" speil fra Bohus

Inngangsdøra har pyntet seg med en blondegardin - sydd av min mor
  
Nytt sengeteppe fra Ellos og pynteputer fra HM Home

På toalettet har jeg hengt opp et skilt og en sinkboks. Sistnevnte er super til å ha
ekstra doruller i!

"Hovedrullen" henger på denne søte saken...
 Da tror jeg jeg har fått vist det aller meste av det nye på hytta.

Mens jeg har skrevet dette blogginnlegget, har Mannen hengt opp ny lampe i trappeoppgangen hjemme. Jeg har lenge ønsket meg "Maskros"-lampa fra IKEA, og nå er den på plass! Oh, LYKKE!!!


Nå må jeg avslutte. Skal ut og gå tur. Hverdagen er tilbake, and that's a fact! Ønsker alle andre som også er ferdige med ferien en riktig fin arbeidsuke! Tudelu!

1 kommentar:

  1. Nydelig arbeid Randi. Jeg er mektig imponert! Men med hytte på Røvær, vil jeg få lov å foreslå min bok "Sildius på sildebord" hvor dere kan lese om fisker Gautesen som fanger de stakkars sjødyrene og hva som blir deres skjebne... ;-)...kan leveres signer!

    Inger

    SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)