søndag 10. april 2011

35 DAGER IGJENAi, ai, ai, som tiden flyr! Konfirmasjonsdagen til Prinsen nærmer seg. Veldig, veldig fort!

Baksiden av innbydelsen

Konfirmasjonsdagen er en dag jeg ser frem til med stor glede, men puh! så mye som skal være gjort innen 15. mai!! Jeg har hørt mange si at "Det går såååå mye lettere med andremann!" Javel? OK? Og HVA er det som egentlig gjør det så mye lettere andre gang?

Herlig når man oppdager en skrivefeil litt for seint til at man orker gjøre noe med det.....

Det er jo de samme tingene som må gjøres andre gang man har konfirmant også? Ikke kan man droppe innbydelsene, for det er jo veldig koselig om der kommer noen i den håpefulles store dag...


Ikke kan man droppe bordkortene; det er nå tross alt greit at noen har tenkt ut hvem som bør sitte hvor, og at mor og far kan være helt sikre på at de får sitte på hver sin side av konfirmanten. Synes nå jeg, da.


Mat må man ha, drikke skal kjøpes inn, desserter og kaker lages, kanskje en overraskelse eller to skal på plass, klær og sko må være i boks, et pyntet bord er et must....hva er det egentlig som gjør andre gang enklere? Det er kanskje jeg som er treig, men I DON'T GET IT!!!

"Konvolutten"

Egentlig synes jeg det er mer tidkrevende med andregangskonfirmasjon, for da har man gjerne fått flere idéer til enda mer som bør gjøres. I alle fall er det sånn med meg. Denne gangen har jeg f.eks. funnet på å forvandle grimme lysestaker om til noen ganske kule noen. I forrige innlegg fikk du se hvordan de så ut på FØR-bildene. Sist vi var på hytta, bestemte jeg meg for at NÅ var tiden inne for "the big makeover".


Først fikk alle stakene (og undertegnede) en liten salmiakk-sjokk-behandling. Jeg trodde både vipper, bryn og nesehår skulle svis vekk der jeg sto bøyd over det varme salmiakkvannet, men både stakene og jeg overlevde. Og samtlige ansiktshår er intakte. Heldigvis. Og dessverre....

Dette var en messingstake

Deretter ble stakene tørket og fikk et strøk med heftgrunn; enten de var av messing, tinn, tre eller keramikk. Fungerte veldig bra! Har nemlig hørt at grunning må til dersom man vil at malingen skal sitte ordentlig. Og det vil man jo når man først bruker noen timer på et slikt arbeid. Nå skal jo ikke stakene være svarte i særlig lang tid fremover, men fargen kan godt vare ut konfirmasjonsdagen. Ja takk!

Ved nærmere øyesyn var denne keramikkstaken egentlig ingen stake, men... en vase.... Jaja, ting trenger ikke alltid bli brukt til det de er tiltenkt, trenger de vel? Pyttsann! En gang keramikkvase; nå (snart) svart lysestake!:)

Så var det bare å vente på at grunningen skulle tørke, slik at stakene kunne bæres opp på loftet for spraymaling. Mannen hadde vært på Biltema og kjøpt svart, matt maling. Han hadde kjøpt akkurat det Danden hadde bestilt, det var bare at hun plutselig ble litt i stuss på om det virkelig var matte staker hun ville ha? Kanskje burde det ha vært litt glans i malingen? Vel, nå var det matt som var kjøpt inn, så da fikk hun bare nøye seg med det! Her ser du resultatet:

Bakerst: Den tidligere grønne keramikkvasen
Til venstre: Trestake som opprinnelig var burgunderrød med håndmalte blomster på
Til høyre: Eks-messingstake

Jeg er godt fornøyd så langt. Litt i stuss på om det trengs flere staker, så det kan godt være at flere grelle staker må kjøpes på Fretex.

Nå er det snart påske, og bloggen min burde vel helst ha inneholdt bilder av flott påskepynt, men det tar så mange andre bloggere seg av. Jeg har andre ting i tankene denne våren, så da får påske være påske. Ferien tar jeg selvsagt i mot med åpne armer!

Ønsker deg en fin uke!


2 kommentarer:

 1. Stiligt !! Å slapp heilt av, du har to uker mer enn meg te å bli ferdige... Men me komme i mål i år og:-) Good luck med forberedelsene Randi!

  PS: Savna deg i Sauda...

  SvarSlett
 2. Ja, vi kommer nok i mål, men guuud, hvor glad jeg er for at det ikke er før den 15.!

  Godt at jeg var savnet i Sauda - feels good! Hehe...

  Lykke til med dine forberedelser også! Ønsker dere alle en fin feiring!

  SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)