tirsdag 28. september 2010

STJERNER PÅ DESIGNERHIMMELEN!!

Er du en av mange som går rundt med hodet fullt av idéer du gjerne skulle ha gjort noe med? Som kjenner at gründeren i magen sparker og klorer og gjerne vil bli født? Du kjenner det kanskje så kraftig at det nesten kan likne på rier - eller i hvert fall kynnere? Da synes jeg du skal ta deg tid til å lese videre. Kanskje kan dette innlegget være til inspirasjon? Det er nemlig skrevet til ære for to av mine venner som jeg har stor respekt for, og de har gjort nettopp det; gjort drømmene sine til en realitet, gitt dem liv og våget å satse, Jeg beundrer dem - og mennesker som dem!

Ett av stjerneskuddene er en av min meget kreative venninner Kristine Vikse, som er designeren bak barneklesmerket "MeMini" og som også nettopp har lansert sin første damekolleksjon, "Kristine Vikse Collection". Har du vært innom bloggen min før, har du nok både hørt navnet og sett klærne. Nedenfor er et opptak fra lanseringskvelden, onsdag 1/9 - en særdeles vellykket affære:


Ønsker du å se mer av Kristine Vikses design, finner du andre innlegg her på bloggen min (se under etiketten "Klær og sånn"). I tillegg ligger der linker til både MeMini og Kristine Vikse Collection i menyen til venstre. Ta en kikk om du ikke allerede har gjort det!

Neste stjerneskudd på designerhimmelen er Rune Bruvik, som lenge drømte om å designe sine egne klokker. En drøm han har hatt siden han var ca. 15 år. I fjor høst var drømmen en realitet: Resultatet ble "BRUVIK fine timepieces", et norskdesignet klokkemerke produsert i klokkenes moderland, Sveits. *Av en eller annen grunn spilles "Over the Rainbow" i hodet mitt akkurat nå...;o) * 

Her er bilder fra lanseringsfesten 24. august 2009. Det var et stilfullt og godt gjennomført arrangement - der en ekstra-attraksjon var at "Ray K" var til stede. Han var den aller første i landet som fikk æren av å sikre seg en BRUVIK-klokke - bortsett fra designeren selv, da.... I ettertid har også andre kjendiser fått øynene opp for disse flotte klokkene. *Jeg "tar en Dorthe" litt senere i innlegget og avslører noen av dem. Samt en annen "hemmelighet". Stay tuned!*

Klokkene til Rune er inspirert av norsk natur og historie. Inspirasjonskildene til den første modellen - BRUVIK White og BRUVIK Black, var kull og isbreer. Klokkene er i keramikk og designet er enkelt, stilfullt, klassisk, men samtidig moderne. Black og White kom i både en herre- og en damemodell:
Herremodellen "BRUVIK White" og damemodellen "BRUVIK lady white" (begge modellene fås som nevnt også i sort). Dette var "BRUVIK fine timepieces" sin første klokke på markedet og kom altså ut i fjor. Herremodellen har mekanisk urverk og koster 16.000,-. Til høyre ser du damemodellen. Det som gjør denne ekstra "damevennlig" er at den har mange "bling-blinger", og ladies, vi snakker "the real thing" her! For det ER nemlig diamanter!!!! Damemodellen er batteridrevet, men for oss - eller la meg snakke for egen del, for meg betyr ikke det noen verdens ting! Faktisk. Kanskje noe å ønske seg til jul av sin kjære? I så fall må du forberede ham på at årets julegave koster 12.700,-. Og han har jo gooood tid på seg til å spare... ;o)

I år ble en ny herreklokke lansert - BRUVIK Black Gold. Denne modellens inspirasjonskilde er det norske olje-eventyret. Rune er skråsikker i designet og har nok en gang levert en lekker klokke - denne gang i fargekombinasjonen sort med rødt gull. Utrolig flott!

Denne nydeligheten koster 23.000,-. Så du bør nok begynne å spare du også!!!;o) Nå kommer "en liten Dorthe" - eller fler'....: Denne klokka bestilte THOR HUSHOVD åtte eksemplarer av mens han fortsatt deltok i årets Tour de France. Klokkene var til ham selv og lagkameratene hans, og lå på hotellsenga deres som en overraskelse etter at løpet var over!!! Var DET en kul gave, eller?

Ellers kan jeg avsløre at Trond Espen Seim, hovedrolleinnehaver i Varg Veum-filmene, også har skaffet seg en BRUVIK. Skal man tro ryktene har han til og med TO!!!


"BRUVIK fine timepieces" har vært en suksess helt fra starten av. For oss damer finnes det foreløpig kun en modell, men denne er til gjengjeld så anvendelig og tidløs at man klarer seg leeeenge med denne ene! Derimot kan jeg røpe at designeren jobber med enda en modell, som kommer i både dame- og herreutgave. Mer kan jeg ikke si.... * Nei, her tar jeg ikke en Dorthe!* Ønsker du å finne ut/ se mer om BRUVIK-klokkene, tar du en titt på linken jeg har lagt ut i menyen til venstre. 

"MeMini" er blitt et kjent og anerkjent klesmerke for barn, og "Kristine Vikse Collection" ble en umiddelbar hit. Så stor at lageret allerede begynner å bli ganske så skrapt - etter å ha vært i salg kun en liten måned.  

Klarer du enda en "Dorthe"? Kristine Vikse og Rune Bruvik er gift! Jepp - det er heeeelt sant! Snakk om kreativt par!! De er ikke bare venner av meg og Dandenmannen, de er også nærmeste naboer. Og de kan selvsagt mer enn å designe klær og klokker. Kristine kan det meste, faktisk! Hun tryller frem nydelige ting på 1-2-3, lager kreative bakverk (i fjor lagde hun det kuleste pepperkakehuset jeg har sett!!), tar fantastiske bilder og er flink med både sminke, hår og interiør (ikke nødvendigvis satt sammen i den miksen... hehe...). I fjor sommer mekket Vikse/ Bruvik seg en pergola - eller var det året før? - og det var derfra vi fikk idéen til å bygge vår pergola. Bare at de gjorde det på en snipp-snare, mens vår...tar litt lenger tid..... I tillegg lagde de bord og benker til å ha i pergolaen - av europaller. Og de ble dritkule. Selvsagt. Og Kristine sydde puter til benken og dekorerte fint og stilsikkert vegg og bord. Sukk...* Jeg må innrømme at man av og til kan få mindreverdighetskomplekser av mindre.*

Min mann og jeg har 8-årsbryllupsdag i dag, så derfor avslutter jeg med noen bilder fra den store dagen. Begivenheten hadde nydelige Rosendal i Hardanger som bakgrunnsteppe.


Min kjære har for lengst latt lokkene falle.... Han klippet seg forresten senest nå i kveld og ble veldig fin! Hvem som klippet ham? Det er sikkert ikke noe du lurer på, egentlig, men hvis jeg sier at det var Kristine (!!!), så tenker jeg at "that sums it all up"?

Noen mennesker har bare ALT, og jeg tar av meg hatten for ekteparet Vikse/ Bruvik. Virkelig! Det er fantastisk hva disse to har fått til, og du skjønner kanskje min beundring for paret?


2 kommentarer:

  1. Herlige folk MÅ det være om de er venner av dere. Krake søker maker, ganske enkelt! Kreativiteten til ekteparet Bauer-Nilsen kan man også ta av seg hatten for. Gratulerer med dagen, dere er rike!

    SvarSlett
  2. Åååå... Du skjønne vennen min! Stooor klem

    SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)