onsdag 13. oktober 2010

"VÅRT SOMMERPARADIS" - KAP. 7: BLI MED OPP!

Etter å ha vist dere alle rom i 1. etasje, er tiden kommet for å gå opp trappa til 2. etasje. Ta av deg sokkene, så du får kjenne følelsen av å gå på sisalteppet vi har lagt i trappetrinnene. Ikke for at det er noen spesielt behagelig opplevelse, men det er...noe helt eget ved å gå barbeint på sisal!


Det første soverommet vi kommer til er de to yngste jentene sitt. Det var dette soverommet vi tok først, da det var det som trengte oppussingen aller mest. Det ropte om å bli pusset opp. SKREK, faktisk! Ulte som en overfylt klasse med sirener, som alle gjorde sitt ytterste for å lokke til seg menn. Og siden vi ønsker fred og ro i sjelen når vi drar ut i havgapet, ja, så var det bare å adlyde!!

De fleste bildene i dette innlegget er ikke av akkurat av stjernekvalitet,  men jeg håper de er gode nok til å gi dere et visst inntrykk likevel?

Før "Extreme makeover" så jentenes rom slik ut:

For å utnytte rommet best mulig, fjernet vi det hjemmelagde skapet man såvidt skimter til høyre på bildet. Det var verken praktisk eller pent, så da mannen tok slegga fatt, kjente jeg at sjelefreden kom snikende....


Tapetet kunne nok vært kult å beholde om man ønsket retro-stil, men for å nå drømmen om vårt hvite, idylliske sommerhus, måtte den fjernes. Bildet er for øvrig et bevis på at Danden av og til bidrar i grovarbeidet også, og ikke bare trår til i sjarmøretappen!

Ofte kan det å rive tapet være en riktig så tilfredsstillende jobb; vel å merke når det lar seg fjerne i STORE FLAK. Men i dette rommet satt tapetet som klistret fast (noe det selvsagt også var!), og det var kun VELDIG SMÅ BITER som lot seg fjerne om gangen. Her var det altså ikke snakk om å "rive tapet", her var det mer å "dytte bort tapet", centimeter for centimeter.

Det var bare å trekke pusten dypt, skru på radioen og tre ut av kroppen mens arbeidet pågikk....

Etter utallige timer med skraping, pussing og maling, ser rommet til Lea og Matilde slik ut:


Begge sengene stod igjen etter de forrige eierne. Disse ble hvitmalt, og under dem har vi plassert noen flettekurver som rommer diverse leker og andre småting. Ute av syne, ute av sinn!

Kommodene var opprinnelig "furu naturell", og siden jeg etterhvert har utviklet en viss furufobi etter å ha gjennom-, men likevel overlevd, 90-tallet, ble de overflyttet til Røvær, hvor de seg, som hør og bør, ble hvitmalte og fikk pynte seg med nye knotter.


Diverse gamle hyller fikk seg også noen strøk maling.

Kardemomme-bildene var plakater jeg kjøpte i Dyreparken i Kristiansand, og som ble satt inn i hvite rammer fra IKEA. Små kurver oppå hylla passer på at alle dyrene har en plass å sove.:-)

Denne hylla lagde min far to av til meg en gang på 90-tallet. Den gang fungerte de som gardinhyller i et meget bonderomantisk kjøkken, men nå har hylla fått ny farge og funksjon. Kjempefornøyd med denne idéen!

Jeg blir kjempeglad, og stolt (!), de gangene jeg klarer å blåse liv i gamle ting, slik at de kan få sin renessanse i stedet for å ende på søppelhaugen eller i peisen. Men noen ting skal bare være akkurat som de er - sånn som denne gamle trehesten som vi fikk av de forrige eierne:


En sommerkjole Lea har vokst i fra, henger nå som et koselig minne på en hvitmalt kleshenger.

Lea slapper av med ei koselig bamsebok (Foto: Grethe Nygaard)

Jentene er storfornøyde med rommet sitt. Et godt rom å være i, og et godt rom å sove i!:-)

Indianerjenta "Sovende skjønnhet" har tatt kveld ;-)

Ah, det var deilig å få blogget litt igjen, for i dag klødde det i bloggefingrene mine! Etter ca. to ukers bloggtørke er det kanskje ikke så rart? Men jeg har ikke hatt verken tid eller lyst før i dag - derfor har jeg latt være. Da jeg startet bloggen, lovet jeg meg selv at jeg bare skal blogge når jeg selv vil - ikke fordi jeg føler at jeg MÅ! Det er jeg som skal styre bloggen - ikke omvendt. Så dersom du er en av mine faste lesere: Jeg kan ikke love at det ikke kommer flere slike tørkeperioder, for etter min mening skal man bare blogge når man har lyst og når man har noe å meddele. Ellers er man jo ikke inspirert, og hvor gode innlegg blir det da? Jeg får det i hvert fall ikke til! Håper derimot dere synes innleggene mine er verdt å vente på. :o)


Til helga skal jeg nok en gang ha med meg en jentegjeng ut på Røvær. Har tatt meg en mikrovariant av høstferie (= fri i dag!!!!), så nå får jeg begynne å planlegge hvilken mat jeg skal servere gjestene mine og hva som skal handles inn. Underholdningen tenker jeg hver og en står for, så jeg gleder meg til en hel helg fylt med latter, god mat og drikke, "løse-verdensproblemer-samtaler" og mindre meningsfylte samtaler. Slike minner er verdt både å skape og ta vare på!

Ønsker deg en fortsatt fin uke og en riktig god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)