torsdag 10. februar 2011

24/4

Trange smug

Majestetiske bygninger

Flotte utsmykninger over dører....

.... vinduer....

... og på vegger.


Brementuren jeg hadde med mine to eldste stod til forventningene. Og MER enn det! Vi (jeg) fløy over det ene hinderet etter det andre - og det med gooood margin!


Hinder nr. 1: Ikke forsove seg! 
Gikk silkefint. Tradisjonen tro stilte jeg inn to vekkinger på mobilen - med ca et kvarters mellomrom. I tillegg hadde Eldsteprinsessa også satt på en alarm. Hmmm.... Stoler ikke på mora si, eller? Flott! Way to go, girl!


Hinder nr. 2: Unngå overvekt
Litt småhøyt hinder å komme over, men i og for seg en interessant utfordring, altså. Vi 3 hadde nemlig bare en (les: EN!) koffert på deling, som i tillegg ikke kunne veie mer enn 15 kg. (Den Ryan, den Ryan....) Her gjaldt det å sake det som sakes kunne, for overvekt på vei TIL et sted, er ukult. Jeg pleier å hånflire for meg selv dersom jeg står bak noen i innsjekkingskø, som må begynne å kle på seg mye mer enn de hadde tenkt den dagen. Det er jo bare teit!! Når man er på vei TIL turmålet, vel å merke. Overvekt HJEM igjen, ja, se det, er en helt annen sak! Vel, badevekten ble i hvert fall behørig tatt i bruk, for å være sikker på å unngå sullplais på flyplassen. Dette gjorde jeg faktisk kvelden før, for å være SIKKER på at jeg ikke måtte pakke om i siste liten på morgenkvisten. Det kunne fort ha skjedd...., og skjedde. Vet ikke hva som gjorde utslaget, men noen toalettsaker ble flyttet fra koffert til håndbagasje.

"John Benton" - restauranten vi spiste på to av fire kvelder. Anbefales!

Hinder nr. 3: Komme gjennom bommen til langtidsparkeringen på flyplassen UTEN å måtte gå ut av bilen for å stikke kortet inni, fordi man står for langt unna.

Ja, bare le, men jeg har vært med på litt av hvert når det gjelder slike "automater". Du husker sikkert at man før måtte putte penger på en automat, eller kaste dem oppi en slags kurv, som var festet til automaten? En rimelig stor kurv som bare er helt umulig å bomme på? Å jaså? Prøvd selv, eller? Det GÅR AN å bomme på de derne kurvene, for sååå store er de nemlig ikke!!! Veldig stilig å måtte gå utav bilen for å plukke opp 5'eren som lå og hånblinket til meg noen desimeter unna blinken, for så å LEGGE den oppi kurven.... Jadda! * Begrepet "bompenger" fikk en mer bokstavlig betydning for meg etter de(n) episoden(e)... I hvert fall: Det gikk fint denne gangen.

Ett av fire skilt jeg bare MÅTTE ha med meg hjem. Fant et skattkammer av en butikk i det gamle området av Bremen, kalt Schnoor. Drar du noen gang til Bremen, må du ikke hoppe over en visitt til denne bydelen. Fantastisk sjarmerende og koselig!! (De andre skiltene du ser i dette innlegget, er også fra denne butikken.)

Hinder nr. 4: Få av gårde den ene kofferten - uten å måtte forholde seg til overvekt.

Joda, kofferten ble veid rett før vi dro hjemmefra, og ingenting mer var lagt oppi, men du vet hvordan det er. Plutselig får man en slags surrealistisk følelse av at noe har sneket seg oppi den av seg selv, eller at tyngdekraften på Karmøy er annerledes enn i Haugesund, eller God knows what. 15,2 var dommen fra rullebåndvekten. Sjekk inn - pust ut!!!


Hinder nr. 5: Komme gjennom sikkerhetskontrollen uten piping eller kjeft, fordi man har glemt ut at man har noe flytende i håndbagasjen.

Pep gjorde det ikke, men håndbagasjen min var visst litt interessant. Og hva fant vi der? Oooopsideisi! Prinsens deodorant, ja! Men i all verden; lå ikke den i kofferten, da? Jo..... men så var kofferten litt for... tung, ja.... og diverse toalettsaker flyttet over i håndbagasjen.... Aiaiai. Bye, bye, deo! *"Eg love å kjøpa nye t deg, Snorre. Du vett, d gjekk litt fort i dag morres når me måtte flytta øve nåken av tingene? Eg KOM nå vel ikkje på ka eg la øve i håndbagasjen? Jaja, sånn så skjer!"*


Hinder nr. 6: Klare å komme oss fra flyplassen i Bremen til hotellet.

Lett! Så lenge taxiene er lette å finne, er det ingen vits i å skulle prøve seg på mer avansert offentlig kommunikasjon.

Dessverre det eneste bildet jeg tok fra hotellet, men det var veldig fint der!
Ja, så var Danden altså fremme i Bremen. På tur - uten Mannen som reiseleder. Foran riktig hotell - nærmere bestemt Courtyard by Marriott. Hotellet ligger rett ved siden av Hauptbahnhof - som altså er hovedstasjonen for trikkene i Bremen. Muligens for bussene også, men det kan jeg ikke uttale meg om. Vi tok verken trikk eller buss de dagene vi var der, men brukte samme fremkomstmiddel som Moses brukte i sin tid. Og han delte tross alt et svært hav i to!

Søt kjøleskapsmagnet som jeg fant i "skattkammeret" i Schnoor

Nå har jeg brukt så mye tekst og bilder på å fortelle om turen til Bremen, så om selve oppholdet skal jeg fatte meg i korthet:


Dagene våre der nede var forholdsvis like: Vi sov litt frempå om morgenen, spiste frokost, gikk opp på rommet og stelte oss, ruslet rundt i Bremen, kikket og shoppet litt, spiste lunsj på en eller annen kafé (Eldsteprinsessa introduserte Prinsen og meg for Starbucks - som for øvrig var utrolig digg!!! Frappuccino Caramel - NAM!!!), ruslet litt til, gikk tilbake til hotellet for å legge fra oss dagens fangst, stelte oss litt og så var det ut og spise på restaurant om kvelden. Kanskje ikke veldig innholdsrike dager, men vi var fornøyde. Og der var jo ingen andre der som skulle tilfredsstilles, så da, så. ;o) Deilig, var det!
Bremen var en flott by! Jeg likte meg der, og kunne godt tenke meg å dra tilbake dit. Da helst rundt juletider, for å oppleve en julepyntet by.

"Bymusikantene" i en litt mer fargerik og humoristisk tolkning enn den mer kjente kobberstatuen, der alle dyrene står oppå hverandre. Den har du sikkert sett før. Og jeg glemte å ta bilde av den..

Været: Fint, men ISKALDT!!!

Hotellet: Kjempebra! Rent, fine rom, hyggelig og serviceminded betjening, god mat og sentral beliggenhet. Eneste minus med hotellet var at frokosten var veldig dyr (18 Euro pr. person).

Shopping: Etter min mening har Bremen noe for enhver smak; store, moderne kjøpesentre og trange, koselige gater med sjarmerende butikker man må lete litt for å finne.

Restauranter: To av restaurantene vi var på, var veldig bra; "Senatstube" og "John Benton". Mye mat, god mat og slett ikke dyrt!


Det var herlig å tilbringe masse tid med de eldste barna. Det virket som om de syntes det var kjekt også, men jeg måtte bare fiske litt: Dere har nå vært tålmodige, da, som har holdt ut med deres mor 24/7! sa jeg til ungene. Det var nå bare 24/4, da, mamma, kom det kjapt fra Prinsen. Som sant var. Vi hadde jo bare vært på tur i 4 dager. Ja, de får sagt det, de små spurvungene. :o)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)