søndag 27. februar 2011

LETT - MEN INGEN LIGHTVERSJONForsida på min "Bibel"
"Lett!" er vel ikke akkurat det ordet som brukes mest i mørkemåneden februar. *Mars er snart et faktum, men noen innlegg tar litt tid å lage... hehe...* Ca. to måneder etter desember, som var fylt med sjokoladefett, kakefett, fet mat, fetere mat, ribbefett, kalkunstuffing *ok, man SPISER kanskje ikke akkurat DET, men det gjør GEIR!!!;o)*, smeltet fett, stivnet fett, marsipan, mer marsipan - mest marsipan.

Som man reder, ligger man.... Dette putetrekket fant jeg hos HM, og når bare jeg har kjøpt "innmaten", som man for øvrig IKKE blir fet av, skal disse putene få pryde senga vår på Røvær.;o)
 I januar krøller man sammen desembers mat- og kakeoppskrifter, knuser badevekten *eller gjemmer den et lurt sted, hvor selv ikke den som har gjemt den, kan finne den...*, bruker alle speil som tørkestativ og hiver seg på alle mulige slags dietter. Som man har gått på utallige ganger før, men som man har fortrengt at ikke virket særlig godt. Eller ikke i det hele tatt... Kanskje man til og med endte opp tyngre enn man var før man startet, fordi man kastet i seg alt man kom over så snart sultekuren var ferdig? Jeg har selv prøvd diverse mirakelkurer, ja, til og med piller er utprøvd, men uten nevneverdige resultater. Det har vært mange nedturer - bortsett fra på badevekten!Men august 2009 begynte jeg på Ketolysekuren - utarbeidet av Torkil P. Andersen, spesialist i allmenn-medisin. Jeg er veldig takknemlig for at Torkil bestemte seg for å skrive denne boka, for tro det eller ei, folkens, denne kuren VIRKER!!!

"Maskros" fra IKEA kommer nå i to størrelser; 80cm og 55cm.

Ketolysekuren er kort fortalt en lavkarbo-diett. Det handler i grove trekk om å kutte kraftig ned på karbohydratinntaket ved f.eks. å unngå brød, pasta, ris og poteter, og selvsagt all sukkerholdig mat som godteri, kaker, is, m.m. Jeg er et menneske med mange lyter, det skal jeg innrømme, og en av dem er at jeg er avhengig av Pepsi Max. *Og det er mange av oss!* Det som er veldig kult med ketolysekuren, er at man kan drikke så mye lightbrus man orker! Det var faktisk en forutsetning for at jeg skulle orke å begynne. *Nei, jeg tror ikke lightbrus er sunt, men har innsett det faktum at jeg er avhengig. Når jeg bare har 2 halvannenliters flasker igjen i kjøleskapet, må jeg sporenstreks av gårde til butikken og hamstre mer. Helt ko-ko, I know, men sånn er det altså fatt.*


Når man starter på kuren, skal man prøve å holde karboinntaket til 15g, eller lavere, pr. dag. Da vil man, etter kun noen dager, komme inn i noe som kalles ketose, som vil si at kroppen er i en fase der den forbrenner fett. Konstant!Innlegget mitt er kun ment som en trigger, for deg som mener å ha prøvd alt, men som ikke har funnet frem til noe som funker. Jeg verken skal eller kan beskrive hele opplegget her, man bør kjøpe boka for å få oversikten.Boka inneholder bl.a. oppskrifter og karbotabeller, og er enkel å følge. Når sant skal sies, har jeg ikke vært flink til å variere og prøve ut alle oppskriftene, for ting tar tid. Og jeg er kjempegod på snarveier. Men det funker det også, altså! Jeg har spist mye egg, bacon, biff, kylling, broccoli, blomkål og salat. Som mellommåltid kan jeg f.eks. spise litt brie eller annen fet ost. Eller egg. Og dere? I denne kuren er seterrømme JA-mat, mens lettrømme er NEI. Fete oster er JA, magre oster NEI! Nå sitter sikkert noen og tenker at dette strider mot all sunn fornuft og alt man har lært tidligere, og det er for så vidt sant. Og jeg skjønner skepsisen. Men jeg har altså forsøkt dette, og det virket på meg! Cluet er at man skal tømme kroppens karbohydratlager - det som kroppen vanligvis bruker som forbrenningslager - slik at den i stedet begynner å tære på fettlageret. Og voila!, suksessen er et faktum!Jeg tok av 2,5 kilo de fire første dagene, og i løpet av de drøye 2,5 første månedene hadde jeg tatt av ca. 13 kilo! Tok av ytterligere 2 kilo, men så kom jula, og det snek seg på noen stones.... Nå, etter å ha tenkt og levd noenlunde karbohydratfattig i halvannet år, er jeg fortsatt 10 kilo lettere enn da jeg startet. Helt klart en ny måte å tenke på, men noe jeg klarer å forholde meg til. Selvsagt skeier jeg ut *noen ganger hyppigere enn andre...*, og det er heller ikke meningen at man skal leve på 15g karbohydrater daglig. Man skal gradvis øke karbohydratmengden. Men på det jevne gjelder det å si nei til karborik mat.For de som måtte lure på hvor man får tak i ovenfornevnte "Bibel", så kjøpte jeg min på Meny. Ønsker du å lese mer om lavkarbo på nettet, kan du f.eks. gå inn her. Der finnes også mange nettsteder du kan finne oppskrifter, her er ett av dem.Laget dette innlegget som et mens-vi-venter-på-at-Mellomste-Prinsessas-rom-skal-bli-ferdig-oppusset. Det går så absolutt på fram, men det er i skrivende ikke ferdig. Gleder meg veldig til å vise det til dere, so hang in there, you patient people! Det blir kjempefint!!(Bildene i dette innlegget er stort sett lånt fra Living.)

Ønsker dere en fin uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)