torsdag 3. mars 2011

VÅR INNE!!!

Ja, sånn føles det nesten når man har pusset opp et rom. Det er liksom blanke ark med fargestefter tæl; nå begynner rommet sin nye historie, nå skal der skapes nye minner her. Ikke at det trenger være noe galt med de gamle, men de gode minnene tror jeg henger litt igjen i veggene - til tross for at de er nymalte eller er blitt kledd med ny tapet...

Bilde kjøpt på Living

For et par innlegg siden viste jeg dere rommet til Mellomsteprinsessa. Slik det var før. For evt. nye lesere - og for dere med Alzheimer i en eller annen grad - slik så det ut før vi (Mannen) begynte oppussingen av dette elleville tivoliet:


Jeg kan ikke beskrive ordentlig hvor DIGG det var å få vekk blått, knallrosa, turkis, rødt, svart og grønt fra rommet. Du får heller lukke øynene, ha de seks nevnte fargene i mente og prøve å se den salige blandingen for deg i ditt indre øye (eh... hvor er det, forresten? Pyttsann, dette er ikke noen anatomi-time heller?!). Så, når du er blitt svimmel av den ulykksalige fargeblandingen, og helst før du blir så kvalm at du må kaste opp, åpner du øynene og ser denne rolige herligheten i stedet:

Den gamle senga ble malt hvit, men resten er nytt. På Living fant jeg kurvene under senga, nattbordet (som egentlig er en skittentøyskurv, og dermed har toppåpning), på Bohus fant jeg de to englebildene, gulvteppet, blomsterpotta og "planten", mens Skeidar hadde kurvkisten og M-en som står på nattbordet. Gulvet er også nytt. Ikke det sprekeste gulvet jeg vet om, men det er likt det vi har lagt tidligere i gangen og på rommet ved siden av Mellomste Prinsessa sitt rom. Derfor.

Skjønner hva jeg mener med "Vår inne"?


Mannen er ikkeveldig fornøyd med innsatsen min i forhold til dette prosjektet - og det med rette. Jeg har ikke vært hyperinvolvert, for å si det sånn. Dvs. jeg har vært ganske involvert i planleggingsfasen (og den skal man ikke kimse av!). Det er svært viktig å ha en plan, for ellers vet man jo ikke hvor det bærer av sted? Det kan gå lukt opp eller lukt ned, det er jammen ikke godt å vite, dersom man hiver seg på planløse prosjekter. Til tross for at jeg brukte atskillige minutter på tankearbeidet, som strengt tatt kun innbefattet å finne grunnfargene til rommet, samt ytre min meget sterke mening om at "Jeg synes absolutt hun bør få ny både seng og skrivepult!", ble denne delen av planen TRAMPET PÅ! Mannen (les: Økonomisjefen) nektet å høre på denne glitrende idéen. Nei, her skulle det pusses opp i gjenbrukens ånd! Å herrejemini... Kunne ikke den gamle senga og pulten fått lov til å hvile i fred - opphugget til pinneved, slik at møblene VIRKELIG kunne blitt gjenvunnet? Neida. Her skulle det spares. Er det rart man ikke blir særlig engasjert? Overhodet ikke!!! Og, rett skal være rett, jeg advarte ham på forhånd: "Hvis du insisterer på at de gamle møblene skal males, så får DU male dem! Jeg bruker ikke 2 sekunder en gang på å gjøre noe med dem!" Jeg var også ENERÅDENDE når vi kom til innkjøpsfasen. Der er jeg den beste diktator i hele verden - hehe!!!

Skrivebordet er det samme gamle. Bordlampa er nyinnkjøpt fra Living. Når det gjelder de to blikkboksene som står på pulten, husker jeg ikke helt hvor jeg fant dem. Beklager....


Jeg ble sååååå glad da jeg kom over denne stolen!!! Neida, det er ikke Tolix, men nært nok for meg! Strengt tatt selger de dem bare i 2-pk, men en snill dame på møbelavdelingen på Living, lot meg få lov til å kjøpe bare 1. Hadde jeg kunnet fått 2-for-1, hadde jeg selvsagt tatt dem begge, men her ble det i så fall snakk om dobbel pris også. Så da, så....

Heldigvis fikk Danden gjennom noe; den urgamle, grelle kommoden ble kastet ut. Samme skjebne fikk hyllene, selv om Mannen prøvde å få gjennomslag for at disse også skulle beholdes. Vet du, det får da være grenser??! Prosessen kunne tidvis minne om personifiseringen av filmtittelen "Fornuft og følelser". Trenger jeg å si hvem av oss som representerte hva? ................. Didn't think so.:-)


Kjekke bokser til diverse småsaker; blyanter, viskelær, m.m.

Og, praktisk eller ikke, det er da mye PENERE å få pakket ned bøker og ting og tang i en skuff? Mer praktisk også, faktisk (hvis jeg absolutt må bruke p-ordet), for nedi skuffene samler det seg ikke støv!

Bordlampe fra Living

Valg av kommoder gikk heller ikke helt etter Dandens pipe (hvor mye skal man tåle i grunnen?....), men etter å ha vært en tur innom INMARI, ble ting ganske mye lysere. Der kjøpte jeg bl.a. dette veggordet, som ble delt opp og spredt utover - for å gi mer liv til heller kjedelige kommoder. Altså, de er jo helt greie, for all del, men jeg falt for noen andre egentlig. Det er vel der det ligger.... Vel, vel, de ble faktisk ganske fine med litt bokstaver på seg, synes du ikke?

Det var Eldsteprinsessas idé å kjøpe kommodene i ulik størrelse (Living). Var ikke helt enig akkuart da, men syntes det var en lur idé i etterkant. Skaper liv til rommet + at det passet bra med et speil (Bohus) over den laveste kommoden. Veggord, som her er blitt skuffeord, smykkestativ og rund boks, er kjøpt hos INMARI, mens lykter, bilde, bildelist og diverse lysestaker er kjøpt hos Living.

Lurer du på hvilken veggfarge vi har brukt, så har den fargekode 1500N - altså er det en ren gråfarge (kun blandet av sort og hvitt). Likevel skjærer den litt i blått, så den har et litt isblåaktig uttrykk. Veldig fin, synes jeg! (Kommer nok ikke helt til sin rett på bildene, dessverre.)


Lister, vindu og møbler er malt i 0502Y - som for øvrig er den vi har "kledd" hele hytta vår på Røvær med innvendig. Den er NESTEN helt hvit, men har et lite brekk. Akkurat det å ha én farge på veggen og en annen på listene, er visstnok litt av et makkverk når man skal male. Har jeg hørt. Men det ble da fint, og man kan ikke bare ha hvitt. Da ser det ut som man bor i en snøhule til slutt, og nå vil vi jo ikke ha mer snø, nå vil vi ha VÅR!Dette bildet har jeg redigert og "stashet" i billedredigeringsprogrammet "Picknic", som er en del av Picasa. det tok litt lang tid å gjøre det, så det ble med dette ene bildet. Men nå vet jeg i hvert fall hvordan det gjøres!


Da ønsker jeg deg og dine en riktig god helg - litt sånn på forskudd... :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)