mandag 14. juni 2010

"VÅRT SOMMERPARADIS": KAPITTEL 1 - LITT OM ØYA RØVÆR
Her begynner eventyret. Eventyret om Røvær, den lille øya som ligger bare drøye 20 min. med båt fra Haugesund. Røvær, som altså ble stedet hvor vi fant vårt sommerparadis for snart 4,5 år siden.

"Røværfjord" frakter deg trygt mellom Haugesund og Røvær.Er det ordentlig ruskevær, blir båten innstilt, går den, så er det fordi det erfarne mannskapet mener det er forsvarlig - og det er betryggende å tenke på om man skulle bli litt redd!


En viktig årsak til at jeg skaffet meg denne bloggen, var å dele med andre det vi har fått, og etter hvert skapt oss, der ute i havgapet. Når jeg tenker på huset vårt, naturen, folkene, ja, selve stemningen der ute, er det med en viss ærefrykt jeg nå begynner på historien. Litt redd for at jeg ikke skal klare å formidle alt, slik at du som leser får et innblikk i hvor stort dette er for meg, min mann og våre fire barn. Men jeg prøver!

5. januar 2006 ble vi altså lykkelige eiere av et hus fra 1950. At vi havnet på Røvær var egentlig bare tilfeldigheter. Kriteriene var at det ikke skulle koste for mye, men heller ikke ta for lang tid å komme seg til. Vi var og kikket en del steder i Haugesunds omegn, men ingen av kandidatene var aktuelle; enten var stedet fantastisk, men hytta bare til å jevne med grunnen, eller så var hytta bra, men beliggenheten "in the middle of nowhere". Først da vi hadde vært på visning på Røvær, en kald, mørk og forblåst vinterkveld, ble vi solgt! Amor hadde truffet oss begge midt i hjertet: Dette kunne helt klart bli vårt Paradis; dette huset, på denne øya - Røvær! Fascinerende i uvær og helt ubeskrivelig idyllisk i finvær.

Jeg får en ordentlig "Saltkråkan"-feeling der ute på flotte sommerdager; måkeskrik, sjø, barn som fisker, kjører båt og bader, en liten landhandel nede på kaien, et sjøhus som både er et vandrehjem, en kafé og et leirsted for Haugesunds 6. klassinger, et hotell med utallige arrangementer, store jorder, strender, ja, kort sagt, øya har ALT! Og samtidig kan man finne det "ingenting" man gjerne søker når man vil komme seg vekk fra byens mas, kjas og larm. Helt fantastisk!!Over:
"Hiltahuset" er Røværs eldste hus. Fantastisk sjarmerende med sine lave, skeive vegger, flotte, gamle dører og vinduer som sikkert mangt et barn har tittet både inn og ut gjennom.

Bilder fra en liten rundtur på øya:
Det er jo ikke rart man faller pladask for et sted der man finner så mye vakkert? De gangene jeg tar meg en rusletur, farer tankene lett til mer svunne tider, og jeg føler det som om jeg er midt i en gammel slektsroman.... 

Slik så huset ut da vi kjøpte det:
I neste kapittel begynner "rundturen" inne i huset! Håper du blir med videre?

Ønsker du i mellomtiden å finne ut mer om Røvær, kan du besøke Røværs nettside.

1 kommentar:

  1. Wow, e d du så har tatt dessa bildene?

    SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)