mandag 14. juni 2010

EN HERLIG HELG!

Når fredagen kommer er jeg alltid klar som en hel eggekartong - og fredagen kommer alltid helt, helt i tide! Er det ikke utrolig flaks? Når man tror man ikke kan klare en eneste dag til på jobb, så kommer fredagen som en forløsende engel og befrir deg fra alle daglige og ukentlige plikter, og legger sine beskyttende vinger rundt deg. Løfter deg opp og befrir deg fra stress og mas. Ikke alle helger er like avslappende (jeg har en tendens til å fylle alle tomrom med diverse begivenheter...), men ååå, så deilige likevel!!

Denne helgen har vært både innholdsrik og avslappende. I går brukte vi dagen til støvtørking, vasking og forberedelse til kveldens begivenhet; middagsbesøk med gode venner! Alltid kjekt! Far i huset hadde som vanlig oppgaven med å lage maten, mens undertegnede tok seg av støvtørking og pynting av bord. Til tross for at jeg ikke har NOE rosa i stua fra før av, ble det, av en eller annen grunn, lys rosa som ble bordets temafarge. Kanskje fordi fargen representerer sommer og romantikk? Så da lot jeg helhet være helhet og ga meg løssluppenheten i vold.. ;o) Her er noen detaljbilder av bordet:


Øverst til venstre: Serviettbrettingen er meget enkel, men er etter hvert blitt min signatur. Man bretter ut hele servietten med baksiden opp, begynner med ett av hjørnene og ruller til hele servietten er blitt en rull. Så bretter man denne ikke helt i to (den ene snippen skal være lavere nede enn den andre) og legger bestikket nedi den laveste av dem. Voila!
Øverst til høyre: Litt vann i bunnen av glasset med en blomst oppi, kulelys på toppen. Enkelt, men pent!
Nederst: Blankt glass og hvitt toner det hele litt ned. For mye rosa hadde blitt litt vel søtt, etter min mening. Og som sagt, rosa finnes ikke noen andre steder i stua, så....

O, SALIGE SØNDAG!
I dag sov vi leeeenge. Da vi omsider hadde fått på oss klær og fylt opp magene med en heller enkel søndagsfrokost, dro vi til et nydelig sted som heter Skudeneshavn. For de som aldri har vært der: Dette stedet er utrolig idyllisk - ordentlig sørlandsstemning; med gamle, hvite hus, bittesmå kaféer, fantastisk sjarmerende hager og båtliv. Temperaturen kunne helt klart vært høyere, men det var nå ikke kaldere enn at vi alle fortærte hver vår is. Vår yngste datter Lea (6 1/2 år) syntes det var deilig å spise isen inne på en sjarmerende, liten kafé, i en god og myk sofa.

Alle som har barn vet at det fra tid til annen kommer mangt et gullkorn fra små munner. Lea hadde følgende kommentar til sin far i går, da han skulle vaske av bordet etter middagen: "Pappa, hvorfor sier du at du skal tørke av bordet, når du egentlig gjør det våtere?" Et godt spørsmål i grunnen!! :-)


1 kommentar:

  1. Så fine bordekorasjonar du har lagd =DD

    SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)