fredag 18. juni 2010

FLY WITH ME!

Nå har jeg nettopp skjønt hvordan man får lagt ut sanger på bloggen, og da MÅTTE jeg, straks og med en gang, legge ut en av sangene fra "Så som i himmelen". Den lune, vakre, morsomme og gripende svenske filmen som er opphavet til navnet på bloggen min. Musikken er absolutt med på å sette sitt preg på filmen, (filmmusikk er ofte det...) og der er mye vakkert å hente derfra. Den aller mest kjente er vel "Gabriellas Sång", men jeg har faktisk valgt å blogge om en annen sang jeg også liker veldig, veldig godt. Den heter "Fly with me".


I disse streiketider blir vel tittelen på denne sangen nesten en sarkastisk blødme (eh... hvor dukket det uttrykket opp fra, liksom? Joda, jeg fant på det nettopp nu, kjære leser. Til ære for deg!)? Den fortsatt pågående vekterstreiken ser ut til å sette en kraftig stopper for mange som hadde planer om å reise sydover i helgen. Om ikke en stopper, så fungerer den i hvert fall som et kraftig trekk i håndbrekken... Unner alle å få nyte velfortjente, late fridager i langt varmere strøk enn her hjemme. Ikke at det skal så mye til for å utkonkurrere våre temperaturer, for her har det vel på det jevne vært 10 grader de siste ukene. Ok, da, noen unntak innimellom, men de som påstår at sommeren er kommet, foruten på kalenderen, lyver og får lang, lang Pinocchio-nese -og det er IKKE kledelig!

Jeg håper noen snart trekker ut proppen i vekterstreikekummen, slik at hele suppa forsvinner ned gjennom avløpsrøret og ut i det store søppelhavet. Der kan de sitte på en flåte og streike så mye de vil, mens de synger en streikesang sammen med Karius og Baktus...  (Kjenner jeg har munnen full med diverse annet jeg kunne tenkt meg å si om streik generelt sett, men velger å la være. Noen ganger er det ok og til og med veldig bra å ytre sine meninger, andre ganger kan det være klokest å holde kjeft. Akkurat nå velger jeg det siste.)


Kanskje sangen "Fly with me", fra min filmmuse "Så som i himmelen", likevel kan være en bitteliten trøst for noen? I denne videoen får dere også noen smakebiter fra filmen. Den er virkelig, virkelig vakker - både sangen og filmen!


Kinosuksessen om dirigenten som vender tilbake til sitt barndomshjem i den lille svenske bygda, ble nominert til Oscar for beste utenlandske film. I den mannlige hovedrollen, som dirigent, finner vi Michael Nyqvist. Frida Hallgren spiller Lena og  er filmens kvinnelige hovedrolleinnehaver.


Likte du "Änglagård"? Da vil du ELSKE "Så som i himmelen" - jeg lover! Har du ikke sett den, gå og kjøp den! Det er en film som må eies, ikke leies. En gang er ikke nok, nemlig. Det blir litt som "Dirty Dancing" som man bare MÅ se igjen og igjen og igjen og igjen....

2 kommentarer:

 1. Nydelig sang :D
  Og kanskje jeg må ile og kjøpe filmen over helgen :) Hørtes ut som en film jeg vil like:)
  Ha en fin helg Randi :D
  God klem

  SvarSlett
 2. Du komme garantert t å lik'an, Inger Marie! Både le og grina, så ha lommetørkleet klart! :o) God helg t deg og! Klem

  SvarSlett

Her kan du legge inn din kommentar. Jeg setter pris på alt; ris, ros, spørsmål, svar - hva som helst. Takk for at du tar deg tid!:-)